Suspendovaného Villara Llonu prepustili na kauciu

NETKY.SK • 2 August 2017, 13:37 • 2 min
Suspendovaného Villara Llonu prepustili na kauciu

Madrid - Suspendovaný prezident Kráľovskej španielskej futbalovej federácie (RFEF) Angel Maria Villar Llona, jeho syn Gorka a dištancovaný viceprezident Juan Padron opustili v utorok väznicu Soto de Real. Sudca Santiago Pedraz stanovil dvom funkcionárom RFEF kauciu 300.000 eur, Gorkovi Villarovi polovičnú. Všetci traja museli odovzdať pasy, každý týždeň sa hlásiť na súde a mať nepretržite dostupné telefónne číslo.

slovakia

left justify in out

Sudca im 20. júla pôvodne zamietol kauciu práve pre obavy z úteku za hranice. Štvrtý podozrivý Ramon Hernandez Boussou, ktorý je sekretár Futbalovej federácie Tenerife (FTF), ju smel zaplatiť už skôr vo výške 100.000 eur. Štátny zástupca ich viní zo sprenevery, korupcie a falšovania dokumentov.

 

Villarovci a Padron prežili za mrežami dvanásť dní. "Ďakujem všetkým, ktorí nám súkromne i verejne vyjadrili dôveru. Bránili nás," vyhlásil Angel Maria Villar podľa agentúry AP. Ten od roku 2009 údajne spreneveril súkromné i verejné prostriedky federácie. Na čele RFEF stál od roku 1988, minulý týždeň ho suspendovali z funkcie na rok. Rezignoval z postov viceprezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) aj Európskej futbalovej únie (UEFA), ktoré zastával od roku 1998, resp. 1992.

 

V novembri 2015 ho napomenula a pokutovala etická komisia FIFA, lebo nespolupracoval s jej vtedajším vyšetrovateľom Michaelom Garciom. Ten sa zaoberal kontroverzným pridelením majstrovstiev sveta 2018 a 2022 Rusku, resp. Kataru. Neskôr prejavil ochotu spolupracovať. Po jeho rezignácii zostal Egypťan Hany Abo Rida posledným členom vtedajšej exekutívy FIFA, ktorá v decembri 2010 zvolila tieto dejiská.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies