Sušič verí v postup, Enyeama proti Bosne ako na finále

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 11:50 • 2 min
Sušič verí v postup, Enyeama proti Bosne ako na finále

CUIABÁ - Futbalisti Bosny a Hercegoviny pri svojej premiére na majstrovstvách sveta chceli v nedeľu 15. júna aj proti favorizovanej Argentíne dosiahnuť lepší výsledok.

slovakia

left justify in out

Tesná prehra 1:2 pre "drakov" znamená, že v druhom vystúpení v základnej F-skupine proti Nigérii v meste Cuiabá o polnoci SELČ zo soboty na nedeľu nastúpia s nutnosťou bodovať.

 

"Ešte sme na tomto šampionáte neukázali, čoho sme schopní," zdôraznil tréner Bosniakov Safet Sušič a pokračoval: "Verím, že Argentína okrem nás zdolá aj Irán i Nigériu a my budeme hrať v našej skupine o druhé miesto a účasť v osemfinále. Som presvedčený, že máme na to, aby sme postúpili do vyraďovacích bojov." 

 

Reprezentácia Bosny a Hercegoviny figuruje v najčerstvejšom júnovom rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na 21. mieste, kým ich najbližší africký protivník je o 23 priečok nižšie. "Na to sa nemôžeme spoliehať, dôležitý bude náš výkon na trávniku," doplnil 59-ročný lodivod Safet Sušič. 

 

Hoci Nigéria v prvom vystúpení na XX. MS v Brazílii na rozdiel od Bosny a Hercegoviny zabodovala, sklamala priaznivcov. Bezgólová remíza s Iránom nie je pre "superorlov" dobrým vysvedčením. Bývalý internacionál Jay-Jay Okocha aj kritizoval trénera Stephena Keshiho za systém hry i striedania hráčov. "Proti Iránu sme chceli veľmi streliť gól, mojim zverencom nervozita zväzovala nohy," priznal kouč "Super Eagles" Keshi. 

 

Nigérijčania veria, že sa to už nebude opakovať a proti Bosniakom v Arena Pantana v meste Cuiabá chcú zabrať naplno. "Na sobotňajší zápas sa už všetci veľmi tešíme. Bude pre nás mimoriadne dôležitý. Berieme ho tak, ako keby sme nastúpili na finále svetového šampionátu," vyjadril sa 31-ročný skúený brankár Nigérie Vincent Enyeama, ktorý pôsobí vo francúzskom klube OSC Lille. 

 

Zápas F-skupiny Nigéria - Bosna a Hercegovina pískajú rozhodcovia z Nového Zélandu. Hlavným arbitrom je Peter O´Leary, na čiarach mu budú pomáhať krajania Jan-Hendrik Hintz a Mark Rule. 

Tabuľka F-skupiny: 
1. Argentína 1 1 0 0 2:1 3 
2. Nigéria 1 0 1 0 0:0 1 
Irán 1 0 1 0 0:0 1 
4. Bosna a Herceg. 1 0 0 1 1:2 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona