Sušič pokračuje na lavičke Bosny a Hercegoviny

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 11:02 • 2 min
Sušič pokračuje na lavičke Bosny a Hercegoviny

SARAJEVO - Safet Sušič napriek neúspešnému vystúpeniu futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii zostáva pri jej kormidle ďalšie dva roky.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdeväťročný odborník už podpísal novú zmluvu a pri mužstve bude až do najbližších majstrovstiev Európy, ktoré sa uskutočnia v roku 2016. Sušičov predchádzajúci kontrakt stratil platnosť pred deviatimi dňami. Na lavičke výberu Bosny a Hercegoviny účinkuje už od roku 2009. Pod jeho vedením odohrali futbalisti z krajiny bývalej Juhoslávie dovedna 45 duelov, dosiahli v nich 22 víťazstiev a osem remíz. Nepodarilo sa im postúpiť na ME 2012, keď v play-off nestačili na Portugalsko. Na tohtoročnom svetovom šampionáte v Brazílii v základnej F-skupine prehrali s Argentínou aj Nigériou, potom už bez možnosti postupu do osemfinále zdolali Irán. Sušič ešte počas MS naznačil, že končí na poste reprezentačného trénera Bosny a Hercegoviny, opak je však pravdou.

 

"Dostal som podporu od členov výkonného výboru národného zväzu, preto sme sa dohodli na pokračovaní spolupráce. Už skôr som povedal, že pre mňa bude veľmi ťažké opustiť tento tím, no ten okamih ešte neprišiel. Teraz urobíme maximum, aby sme sa kvalifikovali na ME 2016, kde chceme dosiahnuť lepší výsledok ako v Brazílii," povedal pre oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA) Safet Sušič. Bosna a Hercegovina začne púť za postupom na najbližšie ME v septembri na domácej pôde proti Cypru, jej ďalšími súpermi v kvalifikačnej B-skupine sú aj Wales, Belgicko, Izrael a Andorra. "Nebudeme to mať jednoduché. Štartujeme s Cyprom a potom máme troch náročných súperov - Wales, Belgicko a Izrael. Musíme sa dôkladne pripraviť na tieto stretnutia, aby sme získali čo najviac bodov," dodal niekdajší stredopoliar parížskeho Saint-Germain. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies