Sušenie ovocia. Môj dom Najstaršou, najzdravšou a najlacnejšou konzervačnou metódou je sušenie.
Najstaršou, najzdravšou a najlacnejšou konzervačnou metódou je sušenie. Vhodné je pre ovocie, zeleninu, huby a bylinky. Správnym sušením uchovávate farbu, chuť a vôňu. Výsledok závisí od sušičky. Ventilátor zaisťuje rovnomernú cirkuláciu teplého vzduchu na jednotlivé sitá. Vďaka zabudovanému termostatu je možné teplotu nastaviť podľa zvoleného druhu ovocia či zeleniny. Sušenie prebieha niekoľko hodín. Ak máte veľkú záhradu a chcete sušiť väčšie množstvo, kúpte si sušičku na ktorú sa dajú dokupovať sitá. Tu sa dá na jeden raz usušiť až 15 kg na 30 sitách.
Zdroj: autor redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies