Susedom sa vyhrážal smrťou a napadol policajta

NETKY.SK • 21 August 2015, 15:33 • 2 min
Susedom sa vyhrážal smrťou a napadol policajta

BRATISLAVA - Polícia zadržala 46-ročného Jaroslava z Ružomberka, ktorý sa s mačetou v ruke vyhrážal zabitím susedovi a jeho rodine.

slovakia

left justify in out

Neskôr sa muž vyhrážal aj iným obyvateľom bytového domu podpálením súkromnej firmy alebo ich likvidáciou. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová. Susedia privolali z obavy o svoj život políciu, no muž stihol ešte pred jej príchodom utiecť. Polícia zistila, že 46-ročný Ružomberčan sa susedom vyhrážal smrťou už aj v minulosti. V nedeľu 16. augusta dokonca napadol fľašou jedného z mestských policajtov. Napadnutý policajt utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie.


Vyšetrovateľ Jaroslava z Ružomberka obvinil z trestného činu útoku na verejného činiteľa spolu s prečinom výtržníctva. Obvinený muž čelí aj obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona