Susan Sarandon strávila viac ako týždeň v utečeneckom tábore

NETKY.SK • 28 December 2015, 10:02 • 2 min
Susan Sarandon strávila viac ako týždeň v utečeneckom tábore

LOS ANGELES - Americká herečka Susan Sarandon strávila viac ako týždeň v utečeneckom tábore na gréckom ostrove Lesbos.

slovakia

left justify in out

Prišla tam ako pomocníčka humanitárnych organizácií, ktoré sa starajú o utečencov zo Sýrie. Herečka napríklad vítala prichádzajúcich utečencov, roznášala základné potreby a zároveň reportovala o svojom pobyte pre virtuálnu spravodajskú spoločnosť RYOT.org, s ktorou do Grécka pricestovala ešte 17. decembra.

 

Ako informoval magazín People, najväčší dojem na Sarandon vraj urobili matky s deťmi. „Láme mi srdce, keď ako matka vidím ostatné matky, ako bojujú, napriek všetkému, aby ich deti boli uprostred neuveriteľného násilia čisté, zdravé a v bezpečí. Všetky chcú pre svoje deti budúcnosť, ktorá zahŕňa aj vzdelanie. Sú to moje hrdinky,“ vyjadrila sa 69-ročná rodáčka z New Yorku a dodala, že na ostrov ich prišla počúvať a poučiť sa z ich príbehov.


Susan Abigail Sarandon sa počas 45-ročnej hereckej kariéry objavila v desiatkach filmov a seriálov. Za stvárnenie Helen Prejean vo filme Mŕtvy muž prichádza (1995) získala Oscara. Na konte má aj ďalšie štyri nominácie na toto ocenenie a tiež osem na Zlatý glóbus. Medzi najznámejšie filmy, v ktorých si zahrala, patria The Rocky Horror Picture Show (1975), Čarodejnice z Eastwicku (1987), Thelma a Louise (1991), Klient (1994), Druhá alebo prvá (1998), Kdekoľvek, len nie tu (1999), Alfie (2004), Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010) alebo Atlas mrakov (2012).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona