Susan Boyle diagnostikovali Aspergerov syndróm

NETKY.SK • 8 December 2013, 19:22 • 2 min
Susan Boyle diagnostikovali Aspergerov syndróm

BRATISLAVA - Päťdesiatdvaročná speváčka navštívila pred rokom špecialistu, ktorý odhalil príčinu jej problémov.

slovakia

left justify in out

Škótska speváčka Susan Boyle prezradila, že jej pred rokom diagnostikovali Aspergerov syndróm, ktorý je poruchou autistického spektra. Päťdesiatdvaročná rodáčka z Blackburnu to uviedla v rozhovore pre britský týždenník The Observer. "Pred rokom som navštívila špecialistu a ten mi povedal, že mám Aspergerov syndróm a nadpriemerné vysoké IQ," povedal Boyle, ktorá mala v detstve problémy s učením. Tie boli podľa lekárov dôsledkom poškodenia mozgu spôsobenom nedostatkom kyslíku pri narodení. "Vždy som verila, že ma ľudia posudzujú nespravodlivo. Teraz už viem presnejšie, čo mi vlastne je, a pociťujem preto úľavu. Nemyslím si, že ma táto diagnóza obmedzuje. Je to niečo, s čím musím žiť a pracovať, ale som teraz pokojnejšia," dodala speváčka.

Susan Boyle sa do povedomia verejnosti dostala v roku 2009 zásluhou účinkovania v súťaži Britain's Got Talent. Jej debutová nahrávka I Dreamed A Dream (2009) sa dostala na prvé miesto v americkom i britskom albumovom rebríčku. Rovnaké umiestnenie sa jej podarilo aj s druhou štúdiovkou The Gift (2010). S tretím albumom sa dostala na čelo už "len" doma vo Veľkej Británii. Ďalej vydala nahrávky Standing Ovation: The Greatest Songs From The Stage (2012) a Home For Christmas (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies