Surový sa vrátil vo veľkom štýle: Slovinci potvrdili kvalitu

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 09:43 • 2 min
Surový sa vrátil vo veľkom štýle: Slovinci potvrdili kvalitu

OSTRAVA - Tomáš Surový sa ukázal byť v utorňajšom dueli MS so Slovinskom (3:1) tým správnym žolíkom.

slovakia

left justify in out

Tréner Vladimír Vůjtek ho pôvodne zapísal na súpisku ako trinásteho útočníka a zápas tak začal na striedačke, no keďže sa prvý útok na ľade iba hľadal, rozhodol sa dať 33-ročnému hokejistovi šancu a postavil ho od druhej tretiny do stredu formácie na miesto trápiaceho sa kapitána Tomáša Kopeckého. Surový sa mu za to odvďačil, keď asistoval pri dvoch góloch slovenského tímu.

 

Vůjtek po zápase spokojne konštatoval, že skúsený útočník priniesol do prvej lajny oživenie. "Človek chce vždy hrať. Dôležité ale je, že sme vyhrali ako tím. Dnes som nastúpil ja, inokedy hrajú iní chalani," vyslovil sa Surový, ktorý v tretej tretine nabil v presilovke Andrejovi Meszárošovi na vyrovnávajúci gól na 1:1 a zapísal si aj druhú asistenciu pri víťaznom zásahu Mariána Gáboríka. "Sme radi, že sme zápas dotiahli do víťazného konca. Fanúšikovia nám pomohli, vďaka im za podporu. Sme radi, že sme to v tretej tretine zlomili," pochvaľoval si hráč so 43-kou na chrbte.

 

Surový odštartoval šampionát ako center tretieho útoku medzi Markom Daňom a Liborom Hudáčkom. V ďalšom zápase s Bieloruskom už ako trinásty útočník šancu na ľade nedostal. V utorok sa po prvej tretine posunul zo striedačky do prvého útoku a tento ťah evidentne priniesol pozitívnu zmenu. "Opäť nám nevyšiel vstup do zápasu. Šance sme mali, ale súper veľmi dobre bránil. Treba zobrať do úvahy aj silu súpera. Slovinci potvrdili, že majú výborný manšaft. Bol to hore-dole hokej, ale s dobrými obranami," charakterizoval stretnutie. Do posledného miestečka nabitá ČEZ Aréna dosiaľ zakaždým hnala slovenský tím dopredu, v utorok sa na konci druhej tretiny ale prvýkrát ozval z tribún aj piskot. Slovenským fanúšikom, ktorí tradične zaplnili ostravský štadión, sa nepáčil výkon ich miláčikov. "Diváci nás prišli opäť povzbudiť vo veľkom počte. Niektorí z nich ale asi čakali gólové hody. Povedzme si však na rovinu, táto skupina je veľmi vyrovnaná. Dnes už na šampionáte niet ľahkého súpera. Každý bod je cenný," zdôraznil hráč Slovana Bratislava, ktotrý dokončil sezónu v extraligovej Banskej Bystrici.

 

Slováci tak úspešne zložili reparát za Soči. Na minuloročných ZOH podľahli v základnej skupine Slovincom 1:3, teraz im prehru odplatili rovnakým výsledkom, i keď sa na víťazstvo poriadne nadreli. "Nemôžeme sa pozerať na to, čo bolo vlani. Sme teraz tu v Ostrave, na inom turnaji, máme za sebou tri stretnutia a v stredu nás čaká ďalší ťažký s Nórmi. Tí budú takisto nepríjemní. Ideme do toho zápasu s pokorou, ale s jasným cieľom získať tri body," nechal sa počuť Surový. Každopádne, po tvrdo vybojovanom triumfe spadol mužstvu zo srdca obrovský balvan. Tretie víťazstvo a sedem bodov znamená takmer istotu záchrany a zároveň aj zvýraznenie postupových šancí. Ďalší veľký obrat svedčí o charaktere mužstva a ešte viac posilní jeho psychiku. "Pri tomto hernom systéme, keď v základnej časti odohrá každý tím sedem zápasov, je dôležitý každý bodík. Z minulých rokov dobre vieme, ako sa dokáže situácia v skupine zamotať. Musíme ísť od zápasu k zápasu a pokúsiť sa postúpiť," dodal skúsený útočník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies