Surový opäť v príprave, s poistkou pomohol zväz

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 09:32 • 2 min
Surový opäť v príprave, s poistkou pomohol zväz

BRATISLAVA - Tomáš Surový sa opäť zapojil do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta. Tridsaťjedenročný útočník chýbal v minulotýždňovom dvojzápase vo Švédsku, keďže je bez klubu, nemá vyriešenú poistku a obával sa zranenia.

slovakia

left justify in out

"Mám už 31 rokov, už v minulosti som riskoval a teraz som si uvedomil, že keby som mal nejaké dlhodobé zranenie, ktoré by ma vyradilo trebárs na pol roka, malo by to veľký vplyv na moju kariéru. Preto som sa najskôr rozhodol tak, ako som sa rozhodol. Preto si veľmi vážim telefonát od pána Sýkoru, ktorý sa ma spýtal, či by som sa nechcel vrátiť. Porozprávali sme sa a som veľmi rád, že môžem byť späť," povedal.
      

Surový však na utorňajšom zraze v Bratislave ešte nevedel, či nastúpi v najbližších dueloch proti Bielorusku. "Ešte som nehovoril s pánom Sýkorom, ale dúfam, že sa všetko okolo poistky vyrieši. Veľmi sa chcem vrátiť do tímu a vybojovať si miestenku na majstrovstvá sveta," uviedol po príchode do Bratislavy.
      

Na konci uplynulej sezóny skončil v drese HC Lev Praha a nového zamestnávateľa si zatiaľ nenašiel. O klubovej budúcnosti zatiaľ veľmi nechcel rozprávať. "Nemám nič nové ohľadom kontraktu na budúci rok. Moja priorita je zostať v KHL. Súťaž hrá veľa mužstiev, takže zatiaľ neviem, kde budem pôsobiť, ale priorita je ostať v tejto lige."
      

Momentálne však má Surový pred sebou len jeden cieľ. "Teraz je pre mňa priorita vybojovať si miesto v záverečnej nominácii na majstrovstvá sveta. Bodaj by motyka vystrelila tak, ako minulý rok," zaželal si vicemajster z vlaňajšieho šampionátu.
      

Surový bol na ľade naposledy pred dvoma týždňami počas reprezentačného kempu na Orave, ale týždňový výpadok by mu podľa vlastných slov nemal robiť veľké problémy. "Naposledy som bol na ľade v Námestove, odvtedy som sa udržiaval podľa možností v posilňovni v Banskej Bystrici. Prvé dni to budem určite cítiť, ale dúfam, že sa dám čo najskôr dokopy. Máme tu výborného kondičného trénera Romana Švantnera, s ktorým absolvujem nejaké extra veci v telocvični. Takže dúfam, že to nebude dlhodobá záležitosť vrátiť sa do kondície," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies