Šurin a Tlkanec na VC Ústí nad Labem do finále

NETKY.SK • 11 September 2015, 18:56 • 2 min
Šurin a Tlkanec na VC Ústí nad Labem do finále

ÚSTÍ NAD LABEM - Slovenskí reprezentanti v boxe si vybojovali dve finálové miestenky na tohtotýždňovom 46. ročníku Veľkej ceny Ústí nad Labem (9. - 12. septembra).

slovakia

left justify in out

V sobotňajších dueloch o celkové prvenstvo na tomto tradičnom podujatí sa z pästiarov SR predstavia v kategórii do 81 kg Michal Šurin, ktorí si zmeria sily s českým borcom Martinom Podluckým, a v kategórii do 91 kg Erik Tlkanec: ten nastúpi v boji o primát proti ďalšiemu domácemu boxerovi Davidovi Hošekovi.
Člen klubu Box Sport Žilina Šurin po štvrťfinálovej výhre nad Ádámom Hámorim z Maďarska (2:1 na body) zdolal v semifinále aj Mareka Vaněčeka z Česka (3:0 na body). Tlkanec, ktorý je z klubu 1. Bratislavská boxerňa, zvíťazil v boji o účasť vo finále nad Gruzíncom Alexandrom Dokvadzem presvedčivo 3:0 na body.

 

Z pätice nominovaných Slovákov, ktorí v Ústí nad Labem štartujú pod dohľadom trénerov Tibora Hlavačku a Miroslava Čuja, nepostúpil do medailových bojov len Martin Molčan. Boxer TJ Spilipo Spišská Nová Ves podľahol vo štvrťfinále kategórie do 64 kg favorizovanému Viktorovi Agatelianovi z ČR 0:3 na body. Mário Zábojník (BC Dubnica) v semifinále do 69 kg po nešťastnom tvrdom údere prehral technickým k.o. v 1. kole so Sergijom Bohačukom z Ukrajiny, ale bude boxovať o bronz proti Yasinovi Gachajevovi z Rakúska. Iba 19-ročný člen ŠKP Bratislava Michal Gavaj v kategórii nad 91 kg proti domácemu Pavlovi Šourovi tiež absolvuje duel o konečnú 3. priečku, v semifinále totiž vzdal v 2. kole svoj súboj ďalšiemu českému pästiarovi Danielovi Táborskému. Informáciu prinieslo konto Slovenskej boxerskej federácie (SBF) na facebooku.


Tohtoročná už 46. Grand Prix Ústí nad Labem v boxe je poznačená mimoriadne nízkou účasťou, keďže sa koná v termíne pár týždňov po majstrovstvách Európy v bulharskom Samokove. V ringu sa predstavilo iba 39 boxerov zo siedmich krajín - Francúzska, Gruzínska, Maďarska, Ukrajiny, Rakúska, Česka a Slovenska, preto sa boxuje netradične aj o 3. miesto. Vlani v rámci 45. ročníka tohto medzinárodného turnaja si slovenskí pästiari vybojovali dve "striebra", o ktoré sa postarali Matúš Strnisko do 81 kg a Erik Tlkanec do 91 kg.



Medzinárodný turnaj v boxe VC Ústí nad Labem (9. - 12. septembra 2014) - štvrtkové výsledky Slovákov:

Štvrťfinále:
kategória do 64 kg: Martin Molčan (SR) - Viktor Agatelian (ČR) 0:3 na body

Semifinále:
do 69 kg: Mário Zábojník (SR) - Sergij Bohačuk (Ukr.) - Zábojník prehral TKO v 1. kole
do 81 kg: Michal Šurin (SR) - Marek Vaněček (ČR) 3:0 na body

Najbližší program Slovákov:

O 3. miesto:
do 69 kg: Mário Zábojník (SR) - Yasin Gachajev (Rak.)
nad 91 kg: Michal Gavaj (SR) - Pavel Šour (ČR)

Finále:
do 81 kg: Michal Šurin (SR) - Martin Podlucký (ČR)
do 91 kg: Erik Tlkanec (SR) - David Hošek (ČR)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies