Šupler Zvolenu nepomohol, Trenčín ukončil sériu výhier

NETKY.SK • 16 Október 2013, 08:37 • 2 min
Šupler Zvolenu nepomohol, Trenčín ukončil sériu výhier

BRATISLAVA - Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina prehrali v utorňajšom 12. kole Tipsport extraligy 2013/2014 na domácom ľade s tímom ŠHK 37 Piešťany tesne 0:1 a chuť víťazstva neokúsili už v piatom zápase za sebou.

slovakia

left justify in out

Dukla Trenčín nedokázala natiahnuť víťaznú sériu na päť výhier po sebe. Stopku vystavili Trenčanom hokejisti HK 36 Skalica, ktorí pod hradom Matúša Čáka zvíťazili 3:1.

Náskok Košíc na prvej priečke dokázala stiahnuť na rozdiel šiestich bodov Nitra vďaka víťazstvu nad vicemajstrom 3:2 v utorňajšom dueli.

HC Mountfield Martin - HK Poprad 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Martin už štvrtý duel za sebou inkasoval gól v úvode stretnutia, po akcii Lapšanského bol úspešný strelcom Popradu Jabrocký. Od desiatej minúty hrali domáci presilovku pri vylúčení Nagya, no výhodnú možnosť nedokázali premeniť na vyrovnávajúci gól. V zostavajúcich minútach prvej tretiny boli hostia nebezpečnejší, ale Kasík mal dvakrát vychýlenú mušku so strelami Takáča a Krotáka si poradil Šúrek.

V druhej časti hry boli domáci aktívnejší, ale v rozhodujúcich momentoch ich puk neposlúchal. Vzruch priniesol až záver druhého dejstva. Dobré príležitosti na vyrovnanie premárnili Themár a Dírer, strelu Zlochu následne Sidor dokázal vyraziť. Na druhej strane v 40. minúte ešte Lapšanský netrafil domácu bránku, ale dve sekundy pred druhou sirénou sa strela Jabrockého odrazila od korčule Novotného za Šúreka a hostia viedli dvojgólovým rozdielom. 

Ani v tretej tretine sa už domáci strelecky nepresadili. Pri najväčších príležitostiach mieril Markovič v 47. minúte vedľa a o osem minút neskôr stroskotal na istom Sidorovi. Na druhej strane neuspel ani popradský útočník Štals proti Šúrekovi. Gólový účet stretnutia uzavrel v 60. minúte Kroták, keď sa domáci snažili o vyrovnanie bez brankára. Poprad si tak rutinérsky poradil so snahou Martina a zaslúžene odchádzal z Turca s tromi bodmi. Sidor si navyše pripísal čisté konto. 

Góly: 4. Jabrocký, 40. Jabrocký, 60. Kroták. Vylúčení: 3:2 navyše Nagy 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, zmeny: 34. Šugar za Važana (Martin), rozhodovali: D. Konc - Gajan, Gavalier, 1400 divákov

Hlasy po zápase:
Daniel Babka, tréner Martina: "Naše mužstvo bolo po troch zápasoch v minulom týždni tentoraz bez energie a našej hre chýbala iskra. Opäť sme prehrávali v úvode napriek tomu, že sme sa na to v príprave zamerali. Hráči neskoro pristupovali k protihráčom. V druhej tretine sme nevyužili niekoľko dobrých príležitostí, navyše sme inkasovali nešťastný druhý gól. Poprad hral veľmi disciplinovane a čakal na svoju príležitosť. Dnes sme na neho nič nevymysleli."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Podali sme zodpovedný výkon, herne i takticky sme zápas zvládli a potvrdili sme našu výbornú defenzívu. Dôležitý bol prvý gól, ktorý nás upokojil. Opäť skvele zachytal Sidor, naše víťazstvo je zaslúžené."

MsHK DOXXbet Žilina - ŠHK 37 Piešťany 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

V prvej tretine zápasu medzi Žilinou a Piešťanmi sa hral atraktívny útočný hokej. Prvú šancu mali domáci, ale po prečíslení dvoch proti jednému neuspel zoči-voči Tomekovi Varga. Na opačnej strane sa nepresadil Nemec, ktorý zblízka nikým nekrytý zakončil len do Laca. V polovici úvodného dejstva našiel Lušňák Bartánusa, pri ktorého dobre mierenej strele domáci brankár zasiahol betónom. V 15. minúte urobil veľkú chybu žilinský obranca Sluka, Holovič však svoj samostatný únik nepremenil. Čo nevyšlo jemu, podarilo sa o pár sekúnd neskôr Melichárekovi, ktorý sa v presilovej hre natlačil pred Laca a pretlačil puk za jeho chrbát. 

Na začiatku prostrednej časti mohli ísť hostia do dvojgólového vedenia, keď rozhodca poslal na trestnú lavicu Bajaníka. Početnú výhodu súpera domáci úspešne ubránili, Buc v nej dokonca ohrozil Tomeka, ale ten lapačkou zasiahol. V 28. minúte prihral Mišura Lušňákovi, ktorý v dobrej pozícii namieril tesne vedľa brány. Na druhej strane sa výraznejšie zapotil aj Tomek, ktorý musel likvidovať niekoľko nebezpečných pokusov dobiedzajúceho Šterbáka. Ideálnu príležitosť vyrovnať mali domáci hokejisti v 109 sekúnd dlhej presilovej hre o dvoch hráčov. Najväčšiu šancu mal po Kloudovej prihrávke Varga, ale stroskotal na pozornom Tomekovi. Tesne pred sirénou sa presadil hosťujúci Lušňák, pre posunutie brány však gól neplatil.

V tretej časti sa už hostia sústredili na hru zo zabezpečenej obrany a Žilinčania sa veľmi ťažko presadzovali. Ak sa aj dostali do šance, márne hľadali recept na Tomeka. Dobrú možnosť mal Drevenák, ktorého tečovaný puk však skončil tesne vedľa brány. V 52. minúte sa ten istý hráč dopustil chyby vo vlastnom obrannom pásme, puk získal Haring a mohol definitívne rozhodnúť, ale Laco udržal domácich v hre. Keď sa vo zvyšnom priebehu očakával najväčší tlak zverencov Jana Nelibu, pripravili sa oň zbytočnými vylúčeniami. 147 sekúnd pred koncom sa previnili vyšším počtom hráčov na ľade a Piešťany už nemali problém doviesť duel do víťazného konca. Žilina tak prehrala už piatykrát v rade.

Gól: 16. Melichárek. Vylúčení: 8:5 , presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Bogdaň, M. Smrek 1053 divákov

Hlasy po zápase:
Jan Neliba, tréner Žiliny: "Kľúčovým momentom bol nepremenený nájazd Vargu na začiatku duelu a nevyužitá presilovka piatich proti trom, ktorú sme zahrali bez efektu. V tretej tretine sme nabádali hráčov, aby chodili pred bránu, ale gólman súpera chytal výborne. Bez gólu doma nemôžeme vyhrať."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Opäť sme ukázali, že hráme lepšie vonku ako doma. Začali sme pomalšie, ale pomohol nám presilovkový gól. Dôležité bolo, že sme ustáli oslabenie o dvoch hráčov. V záverečnej tretine sme sa snažili najmä brániť a bojovnosťou i výborným výkonom brankára Tomeka sme doviedli duel do víťazného konca."

HK Nitra - HC Košice 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)

V dobrej forme hrajúca Nitra mala skvelý začiatok, keď už v 3. minúte viedla 2:0. V úvode po vyhratom buly vystrelil od modrej König a Kmeč tečoval puk za chrbát Hyláka. O 53 sekúnd sa dostal Tománek do samostatného nájazdu, puk posunul Stümpelovi, ktorý do prázdnej bránky zvýšil na 2:0. Nitra pokračovala v ofenzíve a v 11. minúte mal výbornú príležitosť na strelenie gólu Tománek, keď sa pomocou skvelej techniky dostal až pred Hyláka, no ten ho vychytal. Na opačnej strane predviedol to isté nitriansky brankár Kristan v 15. minúte, keď sa pred ním ocitol obranca hostí Macejko.

Aj v druhej tretine sa hral rýchly hokej so snahou hostí o vyrovnanie a tá sa im vyplatila, pretože v 27. minúte po nájazde z ľavej strany znížil na 2:1 Spilar a v 29. minúte trafil Slovák po strele z ľavej strany žrď Kristanovej brány. Tri minúty po polovici stretnutia prišlo vyrovnanie, keď Nagy prestrelil Kristana v presilovej hre pomedzi nohy - 2:2.

Tretia časť stretnutia sa niesla v znamení boja o každý kúsok ľadu čo vyústilo v 47. minúte do hrubého faulu kapitána hostí Štrbáka na domáceho Kováčika, za ktorý dostal košický obranca päťminútový trest do konca zápasu. Nitra dlhú presilovku v 52. minúte využila, keď 27 sekúnd pred jej koncom našiel Stümpel pred bránou Tománka a ten dosiahol tretí gól domácich. V závere zápasu odvolali hostia brankára, ale na stave 3:2 sa už nič nezmenilo.

Góly: 3. Kmeč, 3. Stümpel, 52. Tománek - 27. Spilar, 3. Nagy. Vylúčení : 4:4 navyše Štrbák (Košice) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Tvrdoň, Výleta, 2947 divákov.

HC'05 B. Bystrica - HKM Zvolen 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Diváci opäť v pohronskom derby vytvorili búrlivé prostredie a obe mužstvá začali hneď od úvodného buly príkladne do seba búšiť. Zvedavosť vzbudzovalo aj koučovanie nového trénera HKM Júliusa Šuplera a otázne bolo, čo vymyslí na nabudených 'baranov'. V úvodnej tretine veľa nového Zvolenčania neukázali a mali aj dosť šťastia, že neinkasovali. Domáci si vytvorili viacero príležitostí, vyložených šancí už menej. Za najväčšiu sa považovala Kafkova, pred bránku mu v 20. min Hudec perfektne nahral, no Šimko, tak ako často predtým, bol neomylný. Už v 4. min ho ohrozil zo streleckej parkety páliaci Zigo, v 8. min sa pokúšal prestreliť Šimka aj Meland a vzápätí z ostrého uhla vedľa bránky Kafka. K zakončeniu pri hre štyroch na štyroch sa v 10. min natlačil Macík, potom sa hra kúskovala a úrovňou trochu upadla. Zvolenčania veľa netvorili a ak by sa v 8. min Baláž neprekľučkoval cez Melanda a nevystrašil Kalembu, nemali by sa čím v útočnej tvorivosti pochváliť.

Druhá tretina po 26 sekundách dopriala domácim, Kafka zblízka dorazil puk po strele Handlovského a tesné vedenie im zostalo aj po nádejnom pokuse Muchu v 25. min. Druhýkrát sa Bystričania radovali v 26. min po hrubej chybe brankára Šimka, spoza bránky Hegyi len jednou rukou poslal puk na neho, lapačkou ho neprikryl, prekĺzol sa mu až k Heizerovi a tomu už viac, stojac pred prázdnou bránkou, nebolo treba. Hosťom pomohla ku gólu presilovka a skvelý prienik Michala Chovana, individuálnu akciu zakončil v 31. min dokonalým blafákom pod žŕdku a po dlhom zranení si v tejto sezóne otvoril aj účet v kanadskom bodovaní. V 34. min sa mu takmer podarilo zopakovať husársky kúsok, nemal však už toľko priestoru a najmä síl zakončiť akciu. Väčšiu šancu spálil v 36. min White, stačilo len presnejšie zamieriť, no americký legionár vyprázdnenú zvolenskú bránku netrafil. Druhú tretinu rozhodca predčasne 2:49 min pred koncom ukončil po tom, čo sa rozbilo plexisklo v boxe časomeračov. 

V 3. tretine zaujala strelecká pohotovosť Hudeca v 44. min, škoda len, že netrafil bránku, k vyrovnaniu mal blízko v 47. min Juraško, zamieril vedľa a Zvolenčanom sa rýchlo krátil čas. Snahu a aj tlak vystupňovali, len gól nestrelili a domáci napokon vyhrali presne s tými strelcami Kafkom a Heizerom, ako v predchádzajúcom vzájomnom zápase na zvolenskom ľade. Od 56. min hrali Zvolenčania presilovku, no ani početná prevaha, s 20-sekundovom power-play, im k vyrovnaniu nepomohla.

Góly: 21. Kafka, 26. Heizer - 31. Michal Chovan. Rozhodcovia J. Konc - Bednár, Snášel, vylúčení 3:2, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2232 divákov.

Hlasy po zápase:
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Zápas mal dve polovice, v prvej sme boli lepší, viedli sme o dva góly. Po kontaktnom súper ožil, vytvoril si veľký tlak a v závere nás podržal vo výbornej atmosfére brankár Kkalemba. Pán Šupler spomenul, nie je to o šibnutí čarovného prútika, stačí však jeden impulz a videli ste v tretej tretine ako Zvolen ožil. Opakujem však, bol to zápas medzi Banskou Bystricou a Zvolenom, nie medzi mnou a Júliusom Šuplerom."

Július Šupler, kouč HKM Zvolen: "Bolo to pravé derby so všetkým, čo k tomu patrí, v prvej tretine nás súper prevýšil početnosťou streľby, v aktivite, viazla nám súčinnosť prechodu do útočného pásma a slabinou celý zápas bolo premieňanie šancí. Prospelo nám stiahnutie formácii a ich preskupenie na tri a v závere sme mali blízko k vyrovnaniu. Cením si bojovnosť, plnenie taktiky, no nemám čarovný prútik, aby sa hneď všetko pomenilo. Minimálne tri týždne treba, aby sa niečo dosiahlo, niektoré návyky treba zbúrať, to sú ďalšie tri mesiace a ak chcete hráčov niečo naučiť, tak je to aj pol roka. Teraz hráme hokej po starom a len postupne sa niečo učia. Pocit väčšej zodpovednosti, v tom je rozdiel medzi mojím zahraničným a terajším pôsobením, predsa len doma je to iné. V jednom je to však rovnaké, je to tlak, stres, sústavná výchovná práca. Na zvolenskom mužstve treba denno denne pracovať. Netrénoval som doma vyše 20 rokov, je to špecifický pocit. Zmenilo sa tu strašne veľa, v súťažiach kedysi vyrastali hokejisti, z ktorých sa stali špičkoví hráči. Zastavili sa finančné toky, nové sa nevytvorili, chýba zákon o športe, veľa hráčov odišlo do zahraničia. Podmienky sú iné, no mladí hráči budú neustále vyrastať, aj preto si treba ceniť ľudí pracujúcich v hokeji. Máme históriu, tradíciu, len treba prácu skvalitniť." 

Petr Kafka, strelec gólu B. Bystrice: "Sme radi, že sme si zopakovali spolu s Radom Heizerom góly z prvého zápasu vo Zvolene. Strelecky nám prvé tretiny väčšinou nejdú, no zomkli sme sa, vychádzali zo zaistenej obrany, aj sme sa natlačili často pred bránku a z toho padli dva naše góly. A ten dramatický záver, vždy to tak musí byť, aby sme dostali divákov do varu, zatiaľ sa ná to darí, body získavame a v tomto budeme pokračovať."

Michal Chovan, autor jediného gólu Zvolena: "Tréner nám zdôraznil, že ak tvrdo zapracujeme, body budeme získavať, len treba hrať na sto percent. Šance sa nám zatiaľ nedarí premieňať a aj chybám v obrane sme sa nevyvarovali. Mužstvo je v kŕči, ťažko sa vyhráva, chýba nám ľahkosť."

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Trenčania sa od úvodu pokúšali prekvapiť súpera, no problémy s rozohrávkou im plány kazili. V 4. minúte napriahol od modrej domáci obranca Bagin, Romančíkova lapačka však bola v pohotovosti. V 11. minúte sa vrátil z trestnej lavice Kalináč a ihneď sa zapojil do protiútoku, Lašák však bol na mieste. Skóre stretnutia sa menilo v 17. minúte. Najskôr Mikula pred bránkou hostí nepremenil svoju šancu na gól, vzápätí sa dostali hostia do prečíslenia 3 proti 1 a koncovka Obdržálka do odkrytej trenčianskej bránky znamenala vedenie Skalice. To si Záhoráci poistili ešte gólom na konci úvodnej časti hry, keď sa zadovkou pomedzi Lašákove betóny presadil Šátek. 

Trenčania v druhej tretine pridali na obrátkach a v 24. minúte si zahrali minútovú presilovku o dvoch hráčov. Veľkú šancu spálil Mikula, keď vyrazený puk poslal len do hrude brankára Romančíka. O chvíľu nato Pavlikovský neprekonal už ležiaceho gólmana Skalice. Na opačnej strane sa pri Trškovom zakončení vyznamenal pre zmenu Lašák. Kontaktný gól mohol v 32. minúte streliť Hudec, no betón Romančíka bol proti. O dve minúty nato Bagin oklamal obrancu, ale gólovo sa taktiež ani on nepresadil. V závere prostrednej časti hry nebola presná ani Kozákova presilovková strela, a tak Skalica naďalej viedla v Trenčíne o dva góly.

V 46. minúte našiel Baginov pokus od modrej čiary pri ďalšej trenčianskej šanci len prichystaného Romančíka. Následne ani skalický brejk nezakončil gólom Lažo. Zníženie mal v drese domácich na hokejke Mikula, keď obkorčuľoval bránku Skalice, no trafil len dobre stojaceho Romančíka. V polovici tretej tretiny nepotrestal Kutálek chybu trenčianskej obrany a skóre sa nemenilo. To však už nebola pravda v 51. minúte, keď Hudec využil na kontaktný gól prihrávku spoza bránky a strelou z prvej znížil - 1:2. V tých chvíľach gradoval tlak domácich. Paradoxne, gól strelili hostia v 58. minúte, keď Lintnerovu chybu potrestal strelou od modrej čiary Kozák. 

Góly: 51. Hudec - 17. Obdržálek, 20. Šátek, 58. Kozák. Vylúčení: 5:5 navyše Lažo (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano - Holienka, Valach, 1076 divákov 

Hlasy po zápase:
Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "V prvej tretine sme mali katastrofálny pohyb. Nekombinovali sme a neboli sme dôrazní na puku. Z toho vyplývala aj nervozita v ostatnej časti zápasu. Postupne sme pridali na dôraze a vypracovali si veľa šancí. Urazili sme však šťastenu a za predvedený výkon sme si nezaslúžili vyhrať."

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: "Do Trenčína sme prišli s tým, že chceme po dlhšom čase bodovať. Nebolo to však jednoduché. V úvodnej časti hry sme si aj so šťastím vypracovali dvojgólový náskok. V tretej tretine si domáci vypracovali veľký tlak, no šťastena sa priklonila na našu stranu. V dramatickom závere sme napokon pridali tretí gól a vyhrali. Pochvalu si zaslúži brankár Romančík, ako aj celý tím za kolektívny výkon."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies