Supertajfún Rammasun na juhu Číny zabil už desiatky ľudí!

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 15:25 • 2 min
Supertajfún Rammasun na juhu Číny zabil už desiatky ľudí!

PEKING - Počet obetí tajfúnu Rammasun, najsilnejšieho v južnej Číne za posledných 40 rokov, stúpol v pondelok na 33. Informovali o tom čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Supertajfúnu zasiahol ostrovnú provinciu Chajnan v piatok. Tlačová agentúra Sin-chua uviedla, že v pondelok tiež zosuv pôdy zabil desať ľudí v obci v južnej provincii Jün-nan, desať ďalších je nezvestných. Rammasun zasiahol aj provincie Kuang-si a Kuang-tung, pričom stŕhal stromy, strechy a elektrické vedenia. Podľa Sin-chuy jeho silu pocítilo celkovo osem miliónov ľudí. Južnú Čínu a Taiwan by mal tento týždeň zasiahnuť aj ďalší tajfún menom Matmo. 


Rammasun sa minulý týždeň prehnal tiež Filipínami, kde si vyžiadal najmenej 94 obetí, vyše 530 000 ľudí muselo opustiť domovy a hľadať útočisko v evakuačných centrách. Najväčšie škody hlásia z hlavného ostrova Luzon. Rammasun je najsilnejšou búrkou v krajine od novembra 2013, keď ničivý "supertajfún" Haiyan po sebe zanechal vyše 6 100 mŕtvych a milióny ľudí bez domova. 

 

Cez víkend vpadol tajfún Rammasun aj do Vietnamu, kde zabil ďalších aspoň 11 osôb a rovnako napáchal rozsiahle škody, poničil domy i úrodu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies