Supertajfún Neoguri dosiahol pevninu pri meste Akune: Státisícom ľudí odporučili evakuáciu!

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 08:15 • 2 min
Supertajfún Neoguri dosiahol pevninu pri meste Akune: Státisícom ľudí odporučili evakuáciu!

TOKIO - Prívalové dažde a silný vietor dnes skoro ráno miestneho času zasiahli južný japonský ostrov Kjúšu. Prírodné živly boli sprievodným javom supertajfúnu Neoguri, ktorý dosiahol pevninu, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia varovali obyvateľstvo pred zosuvmi pôdy, rozvodnením sa riek a vysokými vlnami, ktoré sa môžu vyskytnúť v rozľahlých pásmach krajiny, hoci sila supertajfúnu sa v ostatných dvoch dňoch znížila.
      

Tisícky domácností zostali bez elektrického prúdu, zatiaľ čo státisícom obyvateľov ostrovov Kjúšu a Šikoku bola odporučená evakuácia. Neoguri, ôsmy supertajfún sezóny, narušil tiež chod dopravy na oboch ostrovoch.
      

Neoguri dosiahol japonskú pevninu pri meste Akune v prefektúre Kagošima o 7.00 h miestneho času (0.00 h SELČ). O dve hodiny neskôr bol nad mestom Mijazaki, 900 kilometrov juhozápadne od Tokia, pričom rýchlosťou 30 km/h smeruje na východ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona