Súperom Trenčína v 2. predkole NK Olimpija Ľubľana

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 13:06 • 2 min
Súperom Trenčína v 2. predkole NK Olimpija Ľubľana

NYON - Slovenský futbalový majster AS Trenčín sa v druhom predkole Ligy majstrov 2016/2017 stretne so slovinským šampiónom NK Olimpija Ľubľana.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom pondelkový poludňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Trenčania figurovali medzi nasadenými mužstvami. Prvé meranie síl o postup do 3. predkola LM je na programe v termíne 12. alebo 13. júla v slovinskej metropole, odveta sa uskutoční 19. alebo 20. júla na Slovensku (s najväčšou pravdepodobnosťou v Žiline).


Ak futbalisti Trenčína postúpia do ďalšej kvalifikačnej fázy o účasť v hlavnej súťaži najprestížnejšieho európskeho pohára, budú nenasadení. Na postupujúcich zo spomenutého tretieho predkola (26. a 27. júla., resp. 2. a 3. augusta) ešte čaká dvojzápas play-off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta).

Reakcie z tábora AS Trenčín na žreb

 

Martin Ševela (tréner AS Trenčín): "Pri žrebe si veľmi nenavyberáte, musíte všetko brať, ako príde. Myslím si, že môžeme byť spokojní. Možností je vždy viac, mohli sme dostať teoreticky aj slabšieho súpera z Luxemburska F 91 Dudelange, ale aj nevyspytateľného izraelského protivníka Hapoel Beer Sheva. NK Olimpija Ľubľana je kvalitné mužstvo, v príprave sme vo februári v rámci sústredenia v Turecku hrali s ďalším slovinským tímom NK Maribor. Očakávam niečo podobné. Určite si zistíme o súperovi nejaké informácie. Skutočnosť, že prvý vzájomný súboj sa uskutoční v Ľubľane, považujem za výhodu. Silu protivníka si môžeme otestovať a v odvete už budeme vedieť, na čom sme. Pokiaľ chceme ísť ďalej, a to chceme, musíme zvládnuť túto slovinskú prekážku." 

Róbert Rybníček (generálny manažér AS Trenčín): "Na rozdiel od vlaňajška, keď nám vyžrebovali rumunskú Steauu Bukurešť, to tentoraz dopadlo pre nás oveľa lepšie. Teším sa, že sme dostali slovinského protivníka, hoci Olimpija Ľubľana s určitosťčou disponuje kvalitou aj atraktivitou. Je to príjemný klub, aj pokiaľ ide o zázemie. Myslím si, že v týchto dueloch je úplne jedno, kto hrá doma prvé stretnutie. Väčší tlak pred prvou konfrontáciou však môže byť predsa len na Slovincov, pretože nastúpia pred vlastnými fanúšikmi. Ja verím, že v Ľubľane budú aj naši priaznivci, pretože to nie je až tak ďaleko. Určite sa spoliehame aj na ich pomoc a podporu. Urobíme všetko, aby sme boli úspešní." 

 

Matúš Bero (stredopoliar AS Trenčín): "Nečaká nás nič jednoduché. Musím úprimne povedať, že Ľubľana bolo mužstvo, proti ktorému som nechcel hrať. Musíme sa dobre pripraviť a určite chceme postúpiť do ďalšieho kola, lebo všetci o tom snívame. Bude na nich platiť to, čo na každého súpera - poctivý prístup. Myslím si, že je našou výhodou, že začíname v Slovinsku. Keď sme v minulosti v Európskej lige začínali vonku, tuším proti IFK Göteborg, zvládli sme to a postúpili do ďalšieho predkola." 
 

Kapitán AS Peter Kleščík očakáva, že Ľubľana bude ešte kvalitnejší súper ako Maribor. "Je to jeden z tých tažších súperov, ktorých sme mohli dostať. Avšak v zime sme si v Turecku zmerali sily s Mariborom a bol to vyrovnaný zápas. Lubľana zrejme bude mať ešte väčšiu kvalitu ako Maribor, keďže ho zdolala v súboji o titul. Každopádne sa musíme kvalitne nachystať a som presvedčený, že v silách nášho mužstva je, aby sme toho súpera zvládli," vravel pre TASR Kleščík.

 

V Slovinsku sa bude hrať na tráve, nový žilinský trávnik má umelý terén, ktorý Trenčania dôverne poznajú z domáceho prostredia na Sihoti. "Či bude umelá tráva pre nás výhodou, sa ukáže až po dvojzápase. Každopádne sme zvyknutí na ten terén, uvidíme, ako to dopadne. Tréneri nám isto poskytnú o súperovi dostatok informácií a my sa budeme musieť sústrediť na seba, aby sme ten dvojzápas zvládli," dodal Kleščík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies