Súpermi Blattera sú Figo, jordánsky princ a Van Praag

NETKY.SK • 2 Február 2015, 11:29 • 2 min
Súpermi Blattera sú Figo, jordánsky princ a Van Praag

ZÜRICH - Seppa Blattera vyzve v májových voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) trojica kandidátov.

slovakia

left justify in out

Volebný výbor na čele so šéfom kontrolnej komisie FIFA Domenicom Scalom v pondelok oznámil, že podmienky prihlášky splnili štyria uchádzači: úradujúci šéf svetového futbalu Sepp Blatter, prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag, viceprezident FIFA a jordánsky princ Ali Bin Al-Husejn a bývalý portugalský reprezentant Luís Figo. Niekdajší riaditeľ FIFA pre medzinárodné vzťahy Jérome Champagne nenazbieral dostatočný počet nominácií členskými krajinami FIFA a z hry vypadol.

 

Štyroch kandidátov bude teraz "lustrovať" etická komisia FIFA. Voľby budú 29. mája, Blatter sa na nich bude usilovať o svoj piaty mandát a je najväčším favoritom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies