Superman je opäť doma. Parma oznámila návrat ikonického Buffona

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 10:22 • 2 min
Superman je opäť doma. Parma oznámila návrat ikonického Buffona

Taliansku sa na práve prebiehajúcom európskom šampionáte mimoriadne darí a Squadra si po dvoch zápasoch zabezpečila postup do osemfinále. Ďalšou veľkou témou v tejto futbalovej krajine je návrat legendárneho Gianluigiho Buffona do klubu, ktorý mu otvoril dvere do sveta veľkého futbalu.

slovakia

left justify in out

Parma za sebou nemá úspešnú sezónu. V uplynulom ročníku Serie A získala len 20 bodov a zostúpila do druhej ligy. Tím, v ktorom hráva aj slovenský reprezentant Juraj Kucka, má do najvyššej súťaže priviesť brankárska ikona Buffon, ktorý je považovaný za najlepšieho gólmana všetkých čias. S futbalom začínal práve v Parme a za seniorské mužstvo chytal šesť rokov, než ho v roku 2001 kúpil Juventus.

 

 

Stará dáma z neho urobila najdrahšieho brankára histórie a zaplatila za neho 52 miliónov eur. Tento rekord prekonal až prestup Allisona Beckera z AS Rím do Liverpoolu za 62 miliónov v roku 2018. Buffon v Parme počas svojho prvého pôsobenia získal taliansky pohár a superpohár, v sezóne 1998-1999 sa dokonca tešil zo zisku Pohára UEFA.

 

Teraz sa vracia domov so statusom muža, ktorý definoval jednu veľkú futbalovú éru. Počas pôsobenia v Juventuse, kde strávil takmer 20 rokov, získal mnoho trofejí a v roku 2006 v Nemecku vyhral s národným tímom majstrovstvá sveta. Pochváliť sa môže aj individuálnymi úspechmi. Ocenenie za najlepšieho brankára v Serii A získal dvanásťkrát, tešil sa z Jašinovej trofeje, päťkrát ho za najlepšieho gólmana zvolila asociácia IFFHS, dokonca bol vyhlásený za najlepšieho brankára 21. storočia. To je však len malý zlomok z jeho obrovskej zbierky ocenení. Takisto sa stal lámačom rekordov, ktorých má na konte 66.

 

 

Parma oznámila návrat 43-ročného veterána prostredníctvom videa, v ktorom sa vracia na štadión a vykopáva spod brány truhlicu so znakom S a svojím pôvodným dresom. Gigi uvažoval aj o konci kariéry, napokon sa rozhodol pokračovať, pretože sa cíti v dobrej kondícii, čo potvrdzujú aj názory fanúšikov Juventusu, ktorí by ho najradšej videli v pozícii klubovej jednotky, keďže Poliak Wojciech Szczęsny nepodával v uplynulej sezóne optimálne výkony. V Parme podpísal Buffon kontrakt na dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies