Súper Trnavy v EL FC Zürich remizoval v lige v Luzerne

NETKY.SK • 18 August 2014, 08:22 • 2 min
Súper Trnavy v EL FC Zürich remizoval v lige v Luzerne

LUZERN - Futbalisti švajčiarskeho klubu FC Zürich hrali v sobotňajšom stretnutí 6. kola tamojšej najvyššej súťaže na pôde FC Luzern nerozhodne 1:1 (1:1).

slovakia

left justify in out

Súper Spartaka Trnava v play-off Európskej ligy UEFA 2014/2015 prehrával od 11. min gólom Marca Schneuwlyho, vyrovnanie zariadil v 39. min po akcii Olivera Buffa a jeho presnej prihrávke hlavou 26-ročný Čiernohorec Ivan Kecojevič. Luzern bol lepším mužstvom, mal viac gólových príležitostí, ale brankár FC Zürich David Da Costa odolal a v záverečnej minúte zlikvidoval aj pokus Schneuwlyho, ktorý sa tak nestal hrdinom zápasu. V drese hostí nedohral stretnutie Tunisan Yassine Chikhaoui, ktorý dostal v 85. min červenú kartu a musel odísť predčasne "pod sprchy". Trénerovi FC Zürich Ursovi Meierovi proti Luzernu chýbali pre zranenie Mario Gavranovič, Asmir Kajevič, Raphael Koch, Burim Kukeli, Armando Sadiku a Marco Schönbächler, aj preto remízu bral. "Na trávniku musia hráči lepšie komunikovať. S nerozhodným výsledkom musím vysloviť spokojnosť, bod sme získali my. Domáci mali viac možností na skórovanie," priznal po stretnutí 53-ročný kouč Zürichu. 


Jeho zverenci sa síce beprostredne po sobotňajšom dueli posunuli na čelo tabuľky o bod pred FC Bazilej, ktorý však v nedeľu zvládol duel v Sione (3:2) a v súčasnosti je opäť lídrom najvyššej švajčiarskej súťaže s dvojbodovým náskokom pred FC Zürich. 


Ako je známe, futbalisti Spartaka Trnava pre pokračujúcu prestavbu svojho domovského štadióna hrali v pohárovej Európe doteraz na trávniku v Zlatých Moravciach, kde odohrajú vo štvrtok 21. augusta od 20.15 h aj duel play-off Európskej ligy proti FC Zürich. Súboj so švajčiarskym tímom o postup do skupinovej fázy EL UEFA mali "andeli" odohrať v Senici, kluby sa však nedohodli na spolupráci. Ani FC Zürich nenastúpi v odvetnom zápase play-off EL proti Trnave v domácom stánku Letzigrund, dôvodom je atletický míting Diamantovej ligy Weltklasse: stretnutie proti Spartaku odohrajú zverenci trénera Ursa Meiera 28. Augusta o 20.30 h na štadióne v St. Gallene. 

Švajčiarsko - I. liga - 6. kolo - sobotňajší výsledok: 
FC Luzern - FC Zürich 1:1 (1:1) 
Góly: 11. Schneuwly - 39. Kecojevič, ČK: 85. Chikhaoui (Zürich), rozhodoval: Schärer, 10 558 divákov 
Zostava FC Zürich: D. Da Costa - Kecojevič, Nef (73. Elvedi), Djimsiti - Yapi-Yapo - Philippe Koch, Buff (72. Francisco Rodríguez), Chiumiento, Rikan - Etoundi, Chikhaoui 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies