Super Mario 2? Lemieuxov syn by mal debutovať v USHL

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 09:09 • 2 min
Super Mario 2? Lemieuxov syn by mal debutovať v USHL

RALSTON - Austin Lemieux by si mal v nasledujúcej hokejovej sezóne odkrútiť debut v United States Hockey League (USHL), najvyššej juniorskej súťaži v Spojených štátoch amerických. Devätnásťročný mladík sa dostal do 30-členného chráneného zoznamu hráčov tímu Omaha Lancers, informoval server Hockey News.

slovakia

left justify in out

Austin je takisto ako jeho slávny otec Mario útočníkom, hráva na pravom krídle. Vlastní americký aj kanadský pas, v uplynulom ročníku v drese Pittsburgh Penguins Elite U18 nazbieral v 31 zápasoch 37 bodov (14 gólov, 23 asistencií).

 

Hokejovo vyrastal aj pod dohľadom otca, jedného z najlepších hráčov všetkých čias, ktorý v NHL nastrieľal v 915 dueloch základnej časti 690 gólov, ku ktorým pridal 1033 asistencií. Celú kariéru strávil v Pittsburghu, kde v 90. rokoch stmeľoval údernú formáciu "Sky Line" s Jaromírom Jágrom a Kevinom Stevensom na krídlach. Bol aj súčasťou "The Golden Triangle" line s Jágrom a Ronom Francisom. Ako hráč dvakrát vyhral Stanleyho pohár. Prischla mu prezývka Super Mario.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies