Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
16. aug. 2018Leonard
BratislavaBratislava 26°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
21.05.2018 09:00 Gurmán
Super marinády na grilovanie
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
21.05.2018 09:00 Gurmán

Super marinády na grilovanie



BRATISLAVA - Čas grilovačiek je v plnom prúde, tak ak chcete očariť svojich hostí alebo len skúsiť niečo nové nechajte sa inšpirovať našimi marinádami.


Barbecue marináda

 

Potrebné suroviny: 1 strúčik cesnak, 1 ks červená cibuľa, 1/2 ks citrón, 2 ks paradajka, 1 ks paprička čili, 2 PL olivový olej, 1/2 PL
paradajkový pretlak, 1 PL kari korenie, 1 konzerva paradajok, 1 PL med, 100 ml sójová omáčka, 80 g bravčová koža, podľa chuti mleté korenie
 

Príprava: Cesnak stlačíme. Cibuľu, citrón, paradajky, papričky nakrájame. Cibuľu a cesnak speníme na oleji, pridáme pretlak, karí a potom paradajky z konzervy. Primiešame ostatné prísady a privedieme do varu. Povaríme 30 minút. Nakoniec prepasírujeme.

 

 

Marináda na ryby

 

Potrebné suroviny: 150 g olej, 200 g mrkva, 100 g zeler, 300 g cibuľa, 100 g paradajkový pretlak, 300 g rajčín, 30 g cesnak, 4 dcl vývar, 1 ks bobkový list, 100 g citrón, 50 g cukor, soľ podľa chuti

 

Príprava: Na oleji upražíme na rezančeky pokrájanú mrkvu, zeler a cibuľu. Pridáme rajčinový pretlak, na kolieska pokrájané rajčiny, jemne pokrájaný cesnak, bobkový list, zalejeme vývarom a podusíme. Dochutíme soľou, citrónom a cukrom. Marinádu vlejeme na opečené ryby a znova podusíme.

 

 

Pikantná marináda

 

Potrebné suroviny: 3 ks cesnak, 1 PL sójová omáčka, 1 ČL sušené chilli, 4 PL kečup, 6 PL olej, 1 ČL grilovacie korenie, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

 

Príprava: Sójovú omáčku, kečup a olej zmiešame v mise. Pridáme grilovacie korenie, cesnak, chilli, soľ a korenie. Marinádu natrite na mäso a nechajte odležať. Počas grilovania potieranie opakujte.

 

 

Grécka marináda

 

Potrebné suroviny: 1 kelímok biely jogurt, 1/2 ČL soľ, 1/2 ČL mleté čierne korenie, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 ČL sušené chilli, 2 ks cesnak

 

Príprava: Biely jogurt zmiešajte s všetkými ingredienciami, cesnak pretlačte. Táto marináda sa hodí ku všetkým typom mäsa..

 

 

Pivová marináda

 

Potrbné suroviny: 200 ml sójová omáčka, 150 g med, 2 strúčiky cesnak, 1 ČL mletá sladká paprika, 1 vetvička rozmarín, soľ a korenie podľa chuti

 

Príprava: Cesnak pretlačte a zmiešajte ho v mise so všetkými ostatnými zložkami. Dosoľte a okoreňte a namočte mäso v marináde počas  celej noci. Chute sa kurčaťu dostanú doslova pod kožu a po tepelnej úprave sa nestratia. Pri pečení mäso marinádou pokojne podlejte. Ideálne je mäso pripravovať s kožou, tá bude po pive výborne chrumkať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok