Súper Good Angels nebude v EL, FIBA to nemá oficiálne

NETKY.SK • 7 August 2014, 09:58 • 2 min
Súper Good Angels nebude v EL, FIBA to nemá oficiálne

BUKUREŠŤ - Basketbalistky Good Angels Košice budú mať v nadchádzajúcej euroligovej sezóne podľa všetkého o jedného súpera menej.

slovakia

left justify in out

Podľa Basquetebol France s odvolaním sa na web Unirea Ziar Independent sa zo súťaže odhlásil rumunský klub CSU Alba Julia. Dôvodom sú problémy s nedostatočným finančným krytím, čo potvrdil prezident klubu Bogdan Duma, ktorý hľadal podporu aj u národnej basketbalovej federácie, ale márne. "Nedostal som nijakú konkrétnu odpoveď, a preto sme zavrhli myšlienku štartu v Eurolige. Sami na to nemáme prostriedky," vysvetlil Duma.

 

Európska sekcia Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA Europe), ktorá Euroligu riadi a zastrešuje, v tejto súvislosti nevydala nijaké stanovisko. "Sme si vedomí týchto dohadov, ale zatiaľ sme príslušnou cestou nedostali nič oficiálne. Kým sa tak neudeje, naďalej budeme považovať tieto informácie len za špekulácie," uviedol pre agentúru SITA Jared Grellet. 

 

V už beztak oklieštenej Eurolige 2014/2015 nastúpia Good Angels Košice v základnej A-skupine určite proti družstvám Basket Lattes Montpellier Agglomération (Fr.), ZVVZ USK Praha (ČR), Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.), Dinamo Kursk (Rus.), UMMC Jekaterinburg (Rus.) a Galatasaray Istanbul (Tur.). V "béčku" bude štartovať osem tímov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona