Super G bude vo štvrtok, Žampa i Svindal súhlasia

NETKY.SK • 5 Február 2015, 07:14 • 2 min
Super G bude vo štvrtok, Žampa i Svindal súhlasia

BEAVER CREEK - Na stredu naplánovaný superobrovský slalom mužov v rámci majstrovstiev sveta v alpských lyžiarskych disciplínach v americkom Beaver Creeku presunuli na štvrtok na 19.00 h SEČ.

slovakia

left justify in out

Z pôvodného štvrtkového programu vypadol druhý tréning zjazdu mužov. Ženy odštartujú svoj posledný tréning pred piatkovými pretekmi v zjazde o 21.30 h SEČ. Tento nový program na štvrtok predostreli organizátori po stredajšom zlyhaní počasia, keď preteky v super G nebolo možné spustiť v pôvodnom termíne pre silné sneženie, vietor a hmlu na zjazdovke Birds of Prey.

 

"Predpoveď počasia bola o niečom inom ako skutočnosť. Front sa mal prehnať cez dejisko MS o čosi skôr. Férové a regulárne preteky v stredu nebolo možné usporiadať. Chceme majstra sveta, ktorý vzíde z hodnotných podmienok,“ ozrejmil pre ORF pretekový riaditeľ FIS Markus Waldner. 

 

Na pôvodne stredajší super G boli nachystaní aj bratia Adam a Andreas Žampovci, jediní mužskí zástupcovia Slovenska na svetovom šampionáte v Colorade. Aj oni sa teda museli zmieriť s 24-hodinovým odkladom prvej svojej súťaže na MS 2015. "Sme pripravení na takéto zmeny z kolotoča Svetového pohára. Dobre, že to organizátori rozhodli radšej skôr a neodsúvali možný začiatok pretekov po polhodine. Takto sme sa mohli dostať rýchlejšie na izby a oddychovať. Popoludní sme mali ešte tréning v posilňovni,“ informoval z dejiska MS tréner Tomáš Žampa. 

 

Jednodňový posun privítal aj Nór Aksel Lund Svindal, pre ktorého mal byť super G vôbec prvou súťažou v aktuálnej sezóne po októbrovej futbalovej nehode a nútenej pauze po roztrhnutí achilovky. "Zrušenie pretekov v stredu bolo v poriadku, lebo na zlepšenie počasia to určite nevyzeralo,“ vravel pre akreditované médiá päťnásobný majster sveta Svindal. Jeho krajan a jeden z favoritov pretekov Kjetil Jansrud pre server ORF podotkol: "Správne rozhodnutie. Chceme férové preteky, v ktorých bude môcť každý z nás predviesť svoje majstrovstvo." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona