Super Bowl v roku 2018 zorganizuje Minneapolis

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 09:41 • 2 min
Super Bowl v roku 2018 zorganizuje Minneapolis

NEW YORK - Dejiskom 52. ročníka zápasu prestížneho Super Bowlu v americkom futbale bude v roku 2018 mesto Minneapolis. Rozhodlo o tom hlasovanie vlastníkov klubov zámorskej NFL, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Majitelia tímov uprednostnili Minneapolis pred New Orleans a Indianapolisom. V tomto meste sa tak duel, ktorý každoročne vo februári púta obrovskú pozornosť, po roku 1992 uskutoční druhýkrát. Vo finále vtedy Washington zdolal Buffalo.
      

Minneapolis, v ktorom sídli klub Vikings, dostal Super Bowl ako ocenenie výstavby nového moderného štadióna na mieste starého Metrodome. Ten majú slávnostne otvoriť v roku 2016. Jeho výstavba si vyžiada 1 miliardu amerických dolárov.
      

Voľba mala až štyri kolá. Najprv vypadol Indianapolis a následne aj favorizovaný New Orleans, ktorý Super Bowl organizoval už desaťkrát. Budúci rok sa bude hrať v arizonskom Glendale.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona