Sunderland ukončil Mourinhovu sériu, ten "zagratuloval" rozhodcom

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 13:49 • 2 min
Sunderland ukončil Mourinhovu sériu, ten "zagratuloval" rozhodcom

LONDÝN - Futbalisti posledného Sunderlandu nečakane zaskočili v sobotňajšom ligovom zápase ašpiranta na titul Chelsea Londýn, ktorého zdolali 2:1.

slovakia

left justify in out

Prehra pre "The Blues" zároveň znamenala koniec domácej 77-zápasovej neporaziteľnosti pod vedením Joseho Mourinha.
      

Chelsea sa síce na domácom ihrisku ujala vedenia v 12. minúte zásluhou Samuela Eto'a, to však trvalo len šesť minút. Vyrovnávajúci gól strelil útočník Connor Wickham a v 82. minúte rozhodol o osude stretnutia a šokujúcom triumfe hostí Talian Fabio Borini premenenou penaltou. Kormidelník Chelsea Mourinho mal po zápase ťažké srdce na rozhodcu Mikea Deana, ktorý odpískal spornú penaltu. Domáci tím totiž prišiel o dôležité body v boji o prvý ligový titul od roku 2010. Portugalský kouč odmietol na pozápasovej tlačovke odpovedať na otázky novinárov a uviedol, že sa vyjadrí len k štyrom bodom súvisiacim s týmto duelom. 
      

"Prvá vec - gratulujem svojim hráčom, robili všetko, čo mohli, bojovali a hrali od prvej do poslednej sekundy. Myslím si, že je spravodlivé ich pochváliť aj po prehre. Po druhé, gratulujem Sunderlandu. Nie je dôležité prečo a akým spôsobom vyhral, jednoducho vyhral. Získal tri body, tri dôležité body z ich pohľadu," povedal Mourinho a pokračoval s dávkou irónie: "Tretia vec - chcem pogratulovať rozhodcovi Mikeovi Deanovi. Jeho výkon bol neuveriteľný. Po štvrté, domnievam sa, že je spravodlivé zagratulovať aj šéfovi rozhodcov Mikeovi Rileymu, lebo spoločne so svojimi ľuďmi odvádza skvelú prácu po celú sezónu. Najmä v posledných mesiacoch a zápasoch tímov, ktoré bojujú o titul. Je to absolútne fantastické."
      

Chelsea má na druhom mieste v tabuľke 75 bodov. Do konca sezóny jej zostáva odohrať tri stretnutia a stále si tak drží nádej na zisk ligovej trofeje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona