Sunderland mal na ceste za záchranou skvelý finiš, Allardyce: Zázrak

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 12:11 • 2 min
Sunderland mal na ceste za záchranou skvelý finiš, Allardyce: Zázrak

LONDÝN - Futbalisti AFC Sunderland zásluhou výborného finišu budú hrať anglickú Premier League aj v budúcej sezóne. Zverenci Sama Allardycea urobili posledný krok v stredu, keď na svojom trávniku zdolali Everton 3:0 a definitívne sa zachránili medzi elitou.

slovakia

left justify in out

Sunderland z posledných desiatich stretnutí prehral len raz a to s Leicestrom City, ktorý sa stal novým šampiónom PL. Fanúšikovia "čiernych mačiek" mali zo stredajších výsledkov dvojnásobnú radosť, keďže výhra ich miláčikov znamenala zostup pre ich severoanglického rivala Newcastle. Okrem United vypadli do druhej ligy aj Norwich a už dávnejšie Aston Villa.

 

Záchranárske práce opäť raz zvládol kouč Allardyce, ktorý zasadol na lavičku AFC v októbri. "Myslím, že sa nám podaril malý zázrak. Veľa ľudí hovorilo, že nemáme na to, aby sme sa zachránili. Najdôležitejšie je, že sme pre klub zachovali finančnú istotu zotrvania v Premier League," povedal Allardyce, ktorý za 25 rokov trénerskej kariéry ani s jedným klubom nevypadol do nižšej súťaže.

 

Pred posledným kolom sezóny, ktoré je na programe v nedeľu, má Sunderland štvorbodový náskok pred Newcastlom. Norwichu na záchranu nestačila stredajšia výhra 4:2 na Watfordom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona