Sunday Times informuje o ďalšom prípade korupcie v súvislosti s MS 2022

NETKY.SK • 8 Jún 2014, 10:40 • 2 min
Sunday Times informuje o ďalšom prípade korupcie v súvislosti s MS 2022

LONDÝN - Anglické periodikum Sunday Times informuje o ďalšom prípade korupcie v súvislosti s pridelením futbalových MS 2022 Kataru. Bývalý vysoký katarský funkcionár Mohamed bin Hammam údajne zaplatil ďalších 1,7 milióna USD za hlasy z Ázie.

slovakia

left justify in out

Okrem toho bin Hammam viedol rokovania na vládnej úrovni s Thajskom o dodávke plynu, aby si zabezpečil hlas člena exekutívy Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Worawiho Makudiho. Aj pri stretnutí s ruskými zástupcami mesiac pred kontroverzným hlasovaním v decembri 2010 išlo o "bilaterálne vzťahy" oboch krajín v oblasti športu.
      

Minulý týždeň Sunday Times napísal, že Bin Hammam zaplatil 5 miliónov dolárov funkcionárom za podporu katarskej kandidatúry. Okrem toho poskytol členovi exekutívy Reynaldovi Temariimu 305.000 USD na advokátov. Vrchný vyšetrovateľ FIFA Michael Garcia plánuje vyšetrovanie uzavrieť v pondelok a do šiestich týždňov predloží súhrnnú správu.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies