Šumy ohľadom výmeny Gáboríka silnejú, Rangers prijímajú ponuky

NETKY.SK • 21 Marec 2013, 13:52 • 2 min
Šumy ohľadom výmeny Gáboríka silnejú, Rangers prijímajú ponuky

NEW YORK - V zámorí neutíchajú šumy okolo možnej výmeny útočníka New Yorku Rangers Mariána Gáboríka do iného klubu NHL. Špekulácie roznietila najmä slabšia produktivita slovenského hokejistu v uplynulých týždňoch a kroky jeho trénera Johna Tortorellu, ktorý na krátko preradil 31-ročného krídelníka do tretej, respektíve štvrtej formácie tímu.

slovakia

left justify in out

Gáborík, vlani s 41 presnými zásahmi tretí najlepší kanonier súťaže, momentálne prežíva veľké strelecké suchoty. Na gól čaká už sedem zápasov, pričom v uplynulých 16 vystúpeniach skóroval iba raz a zaznamenal v nich len šesť kanadských bodov. "Jazdcom" jeho trefy chýbajú, mužstvo podáva kolísavé výkony a v tabuľke Východnej konferencie neustále balansuje na postupovej hrane. "Gáborík zjavne nie je vo svojej koži. Treba však povedať, že nie je jediným dôvodom, prečo sa jazdcom v tejto sezóne nedarí," uviedol Joe Fortunato z portálu blueshirtbanter.com.

Podľa viacerých zámorských médií sa budú "Blueshirts" snažiť vytrejdovať Gáboríka pred uzávierkou výmen, ktorá tento rok pripadá na 3. apríla. Pre manažment Rangers to však nebude jednoduchá úloha – plat trenčianskeho odchovanca totiž zaťažuje každoročne rozpočet sumou 7,5 milióna dolárov, pričom hráč má v zmluve zakomponovanú klauzulu o nemožnosti výmeny. Prípadný trejd sa tak môže uskutočniť len s jeho povolením.

Redaktor Bruce Garrioch z denníka Ottawa Sun nedávno napísal, že Rangers by radi vymenili Gáboríka za hráča "drsnejšieho" razenia, ktorý by dodal mužstvu potrebnú iskru. Každopádne, klub z Manhattanu nebude chcieť predať svoju hviezdu lacno. "Jazdcom sa ozvali viacerí záujemcovia, ktorí chceli minimálne vedieť, čo je pravdy na šumoch o Gáboríkovi. Cena je však nastavená veľmi vysoko. Rangers každému pripomínajú, že tento chlapík dokázal počas kariéry sedemkrát prekonať 30-gólovú hranicu," uviedol analytik televíznej stanice TSN Darren Dreger na adresu slovenského hokejistu, ktorý v 29 dueloch sezóny nazbieral 17 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona