Summitu G20 v Turecku sa zúčastnia francúzsky minister financí a zahraničia

NETKY.SK • 14 November 2015, 13:50 • 2 min
Summitu G20 v Turecku sa zúčastnia francúzsky minister financí a zahraničia

ANKARA - Francúzsky prezident Francois Hollande povedal dnes telefonicky svojmu tureckému náprotivkovi Tayyipovi Erdoganovi, že na summit skupiny G20 v Turecku pošle svojho ministra financií i šéfa diplomacie.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters to oznámili zdroje z okolia tureckého prezidenta.

 

Najvyšší turecký predstaviteľ telefonoval s Hollandom, aby mu vyjadril svoju sústrasť po nočných útokoch v Paríži, pri ktorých zomrelo najmenej 127 ľudí. Hollande sa už predtým vyjadril, že na summite, ktorý sa koná tesne po piatkových atentátoch, sa nezúčastní.

 

"Prezident Erdogan zopakoval, že terorizmus nemá ani náboženstvo, ani národnosť, a že turecký ľud stojí pri Francúzku. Obaja lídri vyjadrili svoju odhodlanosť porátať sa s terorizmom," povedal jeden z tureckých prezidentských zdrojov.

 

V stredomorskom turistickom letovisku Antalya sa v priebehu tohto víkendu schádza summit lídrov skupiny G20, dvadsiatky veľkých svetových ekonomík. Patria medzi ne napríklad USA, Čína, Japonsko, Rusko, Kanada, Austrália či Brazília. Témou ich rokovaní bude vojna v Sýrii, susediacej s Tureckom, ako aj otázky globálnej bezpečnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies