Summit v Astane bude koncom januára

NETKY.SK • 15 Január 2015, 18:42 • 2 min
Summit v Astane bude koncom januára

ASTANA - Lídri Nemecka, Ruska, Ukrajiny a Francúzska budú v kazašskej Astane rokovať o riešení ukrajinského konfliktu koncom januára.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok kancelária kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva, ktorý sa novom termíne rokovaní zhodol s ukrajinským náprotivkom Petrom Porošenkom. Stalo sa tak počas ich telefonického rozhovoru. Pôvodne sa stretnutie malo uskutočniť vo štvrtok. Zrušili ho pre nedodržiavanie prímeria na východe Ukrajiny, kde sa už takmer rok bojuje medzi povstalcami a vládnymi silami.

 

Septembrová dohoda z Minsku hovorí o prímerí, to však neustále porušujú obe strany. Ukrajina a Západ obviňujú Rusko, že proruských separatistov podporuje dodávaním zbraní aj bojovníkov. Moskva tieto obvinenia popiera. Konflikt na Ukrajine si od apríla 2014 vyžiadal už najmenej 4800 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies