Summit s Trumpom stabilizoval región, tvrdí Kim Čong-un

NETKY.SK • 18 September 2018, 14:18 • 2 min
Summit s Trumpom stabilizoval región, tvrdí Kim Čong-un

PCHJONGJANG - Severokórejský vodca Kim Čong-un v utorok uviedol, že jeho júnový summit s americkým prezidentom Donaldom Trumpom stabilizoval bezpečnostnú situáciu v regióne.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak počas stretnutia s juhokórejským prezidentom Mun Če-inom v Pchjongjangu.

 

Kim tiež poďakoval Munovi za sprostredkovanie svojho summitu s Trumpom v Singapure. Konštatoval, že sa zlepšili vzťahy medzi oboma Kóreami a medzi Severnou Kóreou a USA. "Prezident Mun pomohol zorganizovať historické rozhovory medzi Severnou Kóreou a USA," dodal Kim Čong-un podľa agentúry Jonhap.

 

Juhokórejský prezident vyjadril nádej, že summit s Kimom prinesie "ovocie mieru a prosperity". "Vznikla medzi nami dôvera a priateľstvo, takže si myslím, že všetko pôjde dobre," uviedol Mun Če-in.

 

Výsledok ich utorkových rokovaní zatiaľ nie je známy. Podľa plánu sa mali zamerať na denuklearizáciu Kórejského polostrova, posilnenie vzájomných vzťahov či znižovanie vojenského napätia v regióne.

 

Juhokórejský prezident priletel do severokórejského hlavného mesta priamo zo Soulu na trojdňovú návštevu. Ide už o jeho tretí tohtoročný summit s vodcom Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) Kim Čong-unom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies