Summit predsedov vlád v Bratislave bude bez českého premiéra Nečasa

NETKY.SK • 16 Jún 2011, 07:04 • 2 min
Summit predsedov vlád v Bratislave bude bez českého premiéra Nečasa

Summit predsedov vlád v Bratislave bude bez českého premiéra Nečasa

slovakia

left justify in out

img

Summit predsedov vlád Vyšehradskej štvorky (V4) bude bez českého premiéra Petra Nečasa. Pre TASR to potvrdil Rado Baťo, hovorca premiérky Ivety Radičovej, s tým, že českú stranu bude zastupovať minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg.
      Šéfka slovenskej exekutívy vyjadrila po dnešnom rokovaní vlády pochopenie nad jeho prípadnou neúčasťou na schôdzke V4. V Čechách je na štvrtok (16.6.) ohlásený štrajk desiatok tisíc českých odborárov, ktorí plánujú zastaviť osobnú vlakovú dopravu a MHD v Prahe. "Konala by som rovnako," dodala s tým, že ide o štrajk takého rozsahu, aký mnohé iné krajiny, možno s výnimkou Grécka, zatiaľ nemali. Mrzí ju ale fakt, že to bude práve v deň, keď ČR bude preberať predsedníctvo v tomto regionálnom združení stredoeurópskych štátov od Slovenska.
      Ani schôdzka členov českej vlády so zástupcami odborov dnes k zmene stanovísk nedospela. Vláda trvá na pokračovaní reforiem a odbory nehodlajú odvolať štrajk v doprave. Český kabinet odhaduje, že sa to dotkne stoviek tisíc ľudí. Podľa premiéra Petra Nečasa protest prinesie škody vo výške miliárd českých korún.
      Odborárov dnes neuspokojili malé ústupky vlády, ktorá im ponúkla odklad hlasovania o konečnej podobe zdravotníckej reformy a deklarovala ochotu rokovať o úprave navrhovaného znenia dôchodkovej reformy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona