Summit G8 bude v Camp Davide a nie v Chicagu

NETKY.SK • 6 Marec 2012, 07:42 • 2 min
Summit G8 bude v Camp Davide a nie v Chicagu

Summit G8 bude v Camp Davide a nie v Chicagu - Politika Summit krajín skupiny G8 bude 18. 19.

slovakia

left justify in out

img

Summit krajín skupiny G8 bude 18.-19. mája hostiť americký prezident Barack Obama vo svojom výletnom sídle v Camp Davide v štáte Maryland a nie v pôvodne ohlásenom Chicagu. Oznámil to v pondelok Biely dom.
      Skupina G8 pozostáva z Británie, Francúzska, Japonska, Kanady, Nemecka, Ruska, Talianska a USA. Jej schôdzky často sprevádzajú násilné pouličné protesty radikálov a aktivistov, ktoré ju považujú za klub bohatých ignorujúcich potreby chudobných.
      Podnikateľské kruhy Chicaga vyjadrili obavy, že protestné hnutie Obsaďte Wall Street by počas summitu G8 mohlo mesto zasiahnuť.
      "Prezident cítil, že Camp David poskytne neformálnejšie a dôvernejšie prostredie na voľnú diskusiu s ostatnými lídrami," oznámil hovorca Bieleho domu Tommy Vietor.
      Bezpečnosť a možnosť protestov podľa neho neboli faktormi pri tomto rozhodnutí. Vietor dodal, že Chicago ako miesto konania summitu NATO v dňoch 20.-21. mája ostáva nezmenené.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies