Summit G7 dá Trumpovi čas na rozhodnutie o klimatickej dohode

NETKY.SK • 27 Máj 2017, 13:00 • 2 min
Summit G7 dá Trumpovi čas na rozhodnutie o klimatickej dohode

TAORMINA - Lídri krajín skupiny G7 budú v dnešnej záverečnej deklarácii zo summitu súhlasiť s tým, že prezident USA Donald Trump potrebuje čas na rozhodnutie, aký postoj USA zaujmú ku klimatickej zmene, informovali dnes diplomatické zdroje.

slovakia

left justify in out

V záverečnom komuniké všetky členské krajiny G7 s výnimkou USA potvrdia svoje záväzky z parížskej dohody proti globálnemu otepľovaniu a Spojeným štátom "dajú čas" na rozhodnutie, citovala tlačová agentúra DPA jedného z diplomatov.

 

Jediné záležitosti, na ktorých sa vodcovia G7 na sicílskom summite ešte stále dohovárajú, sú téma Ruska a obchodné záležitosti, uviedli diplomati na okraj summitu v sicílskom meste Taormina.

 

V obchodných veciach "zatiaľ ešte stále jasne chýba dohoda", či odsúdia protekcionizmus a vo veci Ruska sa lídri dohovárajú na formulácii možnosti uvalenia ďalších sankcií voči Moskve, povedal agentúre DPA nemenovaný diplomat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona