Sulíkovi budú zatiaľ sekundovať Hort, Hrušovský a Bugár

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 07:11 • 2 min
Sulíkovi budú zatiaľ sekundovať Hort, Hrušovský a Bugár

Sulíkovi budú zatiaľ sekundovať Hort, Hrušovský a Bugár

slovakia

left justify in out

img

Novozvolenému predsedovi Národnej rady SR Richardovi Sulíkovi (SaS) budú z podpredsedníckej stoličky zatiaľ sekundovať Milan Hort (SDKÚ-DS), Pavol Hrušovský (KDH) a Béla Bugár (Most-Híd). V tajnej voľbe o tom dnes rozhodli poslanci. O štvrtom podpredsedovi, ktorým chce byť Robert Fico (Smer-SD), sa rozhodne pravdepodobne v piatok (9.7.), keďže líder Smeru-SD je stále premiérom a jeho poslanecký mandát sa neuplatňuje.
      Hort získal v tajnej voľbe 90 hlasov, Hrušovský 129 a Bugár 122 z celkovo 146 prítomných. Na zvolenie do funkcie podpredsedu NR SR je potrebných aspoň 76 hlasov.
      Národná rada SR dnes začala svoje piate volebné obdobie. Dosluhujúci predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) otvoril ustanovujúcu schôdzu aj za prítomnosti prezidenta SR Ivana Gašparoviča. Po zvolení nového predsedu NR SR Richarda Sulíka (SaS) mu Paška odovzdal vedenie schôdze.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies