Sulíkove vyjadrenia sú zahanbujúce, trápne a odsúdeniahodné

NETKY.SK • 8 September 2010, 07:28 • 2 min
Sulíkove vyjadrenia sú zahanbujúce, trápne a odsúdeniahodné

Sulíkove vyjadrenia sú zahanbujúce, trápne a odsúdeniahodné

slovakia

left justify in out

img

Podpredseda parlamentu Robert Fico za dvadsať rokov v politike nezaznamenal také nekorektné správanie medzi najvyššími ústavnými činiteľmi a zneužívanie cudzieho mena na politické ciele. Uviedol to dnes pred plénom NR SR na úvod prvého dňa piatej schôdze parlamentu.
Reagoval tak na skutočnosť, že šéf zákonodarného zboru Richard Sulík poslal prostredníctvom podateľne parlamentu pravdepodobne všetkým primátorom a starostom na Slovensku list, aby vyzvali svojich občanov na účasť v referende. Sulík pritom spomenul, že sa na plebiscite zúčastnia aj traja najvyšší ústavní činitelia i podpredseda NR SR Fico, čím chcel poukázať na vážnosť aktu.
Vzhľadom na to, že Fico nikdy neposkytol vyhlásenie, že sa na referende zúčastní, považuje Sulíkove tvrdenia za "zahanbujúce, trápne a odsúdeniahodné predsedu parlamentu". Podľa jeho slov takéto smiešne a detinské podvody ešte nezaznamenal. Rovnako sa pozastavil nad tým, že Sulík najskôr o ňom hovorí ako o zločincovi, ktorý patrí do basy a "potom, keď mu tečie do topánok, tak sa ho neštíti použiť ako lákadlo na účasť v referende".
Predseda najsilnejšej opozičnej strany preto od Sulíka žiada, aby nezneužíval jeho meno v kampani a tiež stiahol billboardy, kde by malo byť použité jeho priezvisko. "Je to hanba," týmito slovami ukončil Fico svoj prejav, za čo si vyslúžil dlhotrvajúci potlesk.
Sulík po Ficovom vystúpení uviedol, že na jeho slová bude reagovať v stredu (8.9.), keď sa bude rokovať o jeho odvolaní z funkcie. Nepriamo sa Sulíka z radov koalície zastal len poslanec KDH Július Brocka, ktorý vyjadril podozrenie, že týmto útokom na predsedu parlamentu chce Smer-SD prekryť inú hanbu a to, že jeho bývalá ministerka práce spolu so štátnou tajomníčkou si chceli privyrobiť na úkor prostriedkov Európskej únie.
Predsedníčka výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) oznámila, že vzhľadom na podozrenie zo zneužitia funkcie a aparátu NR SR mieni začať voči Sulíkovi konanie. "Je to skutočne neštandardný postup," poznamenala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies