SULÍK:Kým sa ku mne Fico nebude správať slušne,nebudem sa ani ja k nemu

NETKY.SK • 8 November 2010, 08:23 • 2 min
SULÍK:Kým sa ku mne Fico nebude správať slušne,nebudem sa ani ja k nemu

SULÍK:Kým sa ku mne Fico nebude správať slušne,nebudem sa ani ja k nemu

slovakia

left justify in out

img

Predseda Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) si uvedomuje, že sa voči parlamentnému podpredsedovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) správa neslušne, ale neprestane s tým, kým na neho Fico neprestane útočiť.
      "Pán Fico na mňa opakovane útočí, hovorí, že som hochštapler, hovorí o kokaínových večierkoch, pričom ja nemám s kokaínom nič spoločné, teraz vytiahol moju firmu... Keď nepochopí, že sa má so mnou baviť slušne, neskákať mi do reči a po hlave, tak sa k nemu nebudem správať slušne ani ja," vyhlásil v dnešnej diskusnej relácii STV O päť minút 12 Sulík. Dodal, že je pripravený s lídrom Smeru-SD komunikovať korektne, ale to ho Fico nesmie ako prvý vždy osobne napádať.
      "So všetkými komunikujem korektne. Vy mňa nenapádate v parlamente, tak máme korektný vzťah. Keď ma nebude napádať on, keď s tým prestane, prestanem aj ja," odkázal svojmu spoludiskutérovi a predchodcovi v kresle šéfa zákonodarného zboru Pavlovi Paškovi (Smer-SD).
      "Je mi ľúto, že sa do Národnej rady dostala taká atmosféra, aká je. Namiesto toho, aby sa upokojovala, sme svedkom, že sa veci zle interpretujú. A výrazne k tomu prispievate, pán predseda, aj vy svojou osobou," reagoval Paška. Sulík má podľa neho svoju vlastnú predstavu o tom, že Národná rada SR mu patrí a že si tam môže robiť čokoľvek. "A že ostatní sú tam preto, aby vykonávali vašu predstavu alebo predstavu väčšiny v parlamente," doplnil.
      Poznamenal, že on za svojho pôsobenia zažil napäté situácie, ale nikdy sa neuchýlil k Sulíkovým praktikám. "Správate sa veľmi autoritatívne a nemáte ten cit a odhad pre to, ako reagovať. Tiež som mal mnohokrát tlak 180 na 120, keď ma označovala bývalá opozícia za čokoľvek, ale vždy sme korektne dokončili debatu a vždy bola moja snaha utlmiť tieto vášne. Vy máte vzácny dar tie vášne rozdúchavať," povedal Sulíkovi Paška.
      Predseda parlamentu nesúhlasí s tým, že si Národnú radu sprivatizoval a že sa správa autoritatívne. Paška narážal na jeho správanie voči poslancovi Dušanovi Čaplovičovi, ktorého počas jedného rokovacieho dňa schôdze vykázal z rokovacej sály a chcel mu udeliť absenciu. Napokon si incident vyjasnili, Čaplovič zostal v sále a bez absencie.
      "Najprv som ho dva alebo trikrát slušne vyzval a konal som v súlade s rokovacím poriadkom. V jeho zmysle som pána Čaploviča niekoľkokrát vyzval a rokovací poriadok predpokladá, že keď dotyčný neuposlúchne takúto výzvu, je tam napísané, čo sa má diať. Konal som len podľa rokovacieho poriadku," vysvetlil Sulík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies