Sulíka v NR SR nahradí Jana Kiššová

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 17:04 • 2 min
Sulíka v NR SR nahradí Jana Kiššová

BRATISLAVA - Richarda Sulíka, ktorý bol zvolený za poslanca Európskeho parlamentu nahradí v NR SR Jana Kiššová. Sulík o tom informoval dnes v Bratislave na tlačovej konferencii po straníckom sneme. Kiššová doteraz zastávala funkciu generálnej manažérky strany. Predsedom strany napriek zvoleniu za europoslanca Sulík ostáva.

slovakia

left justify in out

Sulík zároveň zhodnotil vývoj v strane od odchodu skupiny členov v marci 2013. Strana má podľa neho za sebou rok sceľovania. Stratila síce časť odborných kapacít, ale odchod mal podľa Sulíka aj svoje pozitíva. "Vytratili sa osobné animozity a tiež sa vytratili prehnané ambície," povedal. Stratu časti členskej základne chce strana kompenzovať inštitútom "priateľa slobody". Tento inštitút je podľa Sulíka menej zaväzujúci, jednotlivci napríklad nemusia platiť členské príspevky. Zo stranou však spolupracujú. Momentálne ich je okolo 600. "Chceme na tom pracovať, aby sme čoskoro dosiahli prvú tisícku," povedal Sulík.

 

Zisk 9 mandátov vo voľbách do Vyšších územných celkov a jeden mandát v Európskom parlamente sú podľa Sulíka úspechom a dokazujú, že strana je pevnou súčasťou slovenskej politickej scény. Zároveň vyzval ostatné pravicové strany na spoluprácu, aby vytvorili protiváhu Smeru. Ten je podľa Sulíka už "za zenitom" a SaS by sa rada podieľala na reformnej vláde po voľbách v marci 2016.

 

Snem strany zároveň zvolil ôsmich nových členov republikovej rady. Sú nimi Natália Blahová, Michal Broska, Jana Cigániková, Ľubomír Galko, Milan Laurenčík, Radoslav Pavelka, Martin Poliačik a Jana Kiššová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona