Sulíka preverí generálna prokuratúra z údajného ovplyvňovania nezávislosti súdov

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 08:02 • 2 min
Sulíka preverí generálna prokuratúra z údajného ovplyvňovania nezávislosti súdov

BRATISLAVA – Vyjadrenia lídra strany SaS Richarda Sulíka a Alojza Baránika v prospech podnikateľa Mariána Kočnera, ktorý žiada od televízie Markíza vyplatenie zmeniek v hodnote 69 miliónov eur, sa nepozdávajú zástupcom justície.

slovakia

left justify in out

Sudcovia sa cítia pod tlakom a vnímajú to ako možné ohrozenie ich nezávislosti, rozhodli sa požiadať generálnu prokuratúru o prešetrenie ich výrokov.

 

Zmenky, ktoré mal podpísať v roku 2000 ešte vtedajší riaditeľ súkromnej televízie Pavol Rusko, ktoré garantoval samotnou televíziou, požaduje kontroverzný podnikateľ Kočner konečne vyplatiť, s čím televízia nesúhlasí. Sulík s Baránikom kritizovali, že o troch zo štyroch platobných rozkazoch rozhodoval jeden človek a spochybňovali elektronické prideľovanie spisov.

 

„Áno, konkrétne sme sa vyjadrili, že tri zo štyroch podaní dostal jeden sudca, a my to nepovažujeme za náhodu. To je naše dobré právo,“ sa vyjadril Sulík, ktorý tvrdí, že „právo na spravodlivý proces existuje u nás len na papieri, lebo v skutočnosti hlavné slovo v súdnych sporoch majú peniaze, styky a korupcia“. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies