Sulík: Žiadame, aby europoslanci mohli vystupovať v NR

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 11:12 • 2 min
Sulík: Žiadame, aby europoslanci mohli vystupovať v NR

BRATISLAVA - Slovenskí europoslanci žiadajú predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku (Smer-SD) o možnosť vystupovať v pléne slovenského parlamentu. Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol europoslanec a líder SaS Richard Sulík, pod žiadosť pre Pašku sa podpíše zrejme 11 z 13 slovenských europoslancov. Mali by chýbať len podpisy Borisa Zalu a Moniky Smolkovej (obaja Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Podľa Sulíka by mali mať možnosť vystúpiť dvakrát do roka v súhrnnom čase maximálne 60 minút. Rovnako by europoslanci chceli mať možnosť vystupovať na pôde Výboru NR SR pre európske záležitosti. "Už dnes je v rokovacom poriadku paragraf, ktorý umožňuje vystúpiť v pléne rôznym funkcionárom. Myslíme si, že tam majú byť zaradení aj europoslanci. Ak niektorý z nich dospeje k záveru, že má čo povedať, požiada predsedu a bude tam zaradený," povedal na dnešnej tlačovej konferencii Sulík.

 

Šéf liberálov chce tiež nabádať vládu SR a poslancov, aby sa pripojili k iniciatívam Veľkej Británie a Holandska smerujúcim k tomu, že keď Európska komisia predloží nejakú smernicu, mala by uviesť podľa akého splnomocnenia ju predkladá. "Často sa predkladajú smernice v oblastiach, do ktorých by sa nemali miešať. Kolegovia z Holandska spísali 54 oblastí, do ktorých by sa Európska komisia a Európsky parlament nemali starať. Chceme takto zbrzdiť regulačné šialenstvo," vysvetlil.

 

Sulík zároveň oznámil, že v europarlamente bude pôsobiť ako člen Výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa. "Budem dávať pozor, aby sa pod rúškom ochrany spotrebiteľa neschvaľovali normy zhoršujúce podnikateľské prostredie a zvyšujúce byrokraciu. Ako náhradník budem vo výbore pre kontrolu rozpočtu," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies