Sulík žiada opätovné preskúmanie bezpečnostnej previerky prokurátora Kozolku

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 19:09 • 2 min
Sulík žiada opätovné preskúmanie bezpečnostnej previerky prokurátora Kozolku

BRATISLAVA - Na základe medializovaných informácií dnes predseda SaS Richard Sulík listom požiadal predsedu Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Jozefa Magalu o opätovné preverenie bezpečnostnej previerky prokurátora Jaroslava Kozolku. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie SaS.

slovakia

left justify in out

"Požiadal som NBÚ, aby opätovne preveril, či osvedčenie pána Kozolku bolo vydané v súlade so zákonom a či nezatajil skutočnosti dôležité na jeho vydanie," uviedol Sulík. Dodal, že ak sa potvrdí, že prokurátor Kozolka spolupracoval s vojenskou kontrarozviedkou, bezpečnostná previerka mu musí byť odobratá. SaS rovnako očakáva, že NBÚ dôkladne preverí aj svoje vnútorné postupy pri vydaní osvedčenia, ktoré mohlo byť vydané v rozpore so zákonom.

Prokurátor Generálnej prokuratúry (GP) SR Jaroslav Kozolka dnes v súvislosti s medializovanými informáciami o jeho pôsobení v komunistickej kontrarozviedke podal na NBÚ návrh na opätovné preverenie už známych skutočností počas platnosti osvedčenia v rámci bezpečnostnej previerky na stupeň dôverné.

O tom, že Kozolka spolupracoval s komunistickou kontrarozviedkou, informoval denník Sme. Odvolával sa pritom na archívny spis, ktorý mu sprístupnil Ústav pre štúdium totalitných režimov v Prahe. Zo spisu podľa denníka vyplýva, že udával vtedajších kolegov – vojakov. Kozolka sa údajne stal agentom kontrarozviedky v januári 1989.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies