Sulík chce vytvoriť koalíciu šiestich strán: Vrátane SNS a Most-Híd, dnes bude rokovať s Bugárom a Lipšicom

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 18:14 • 2 min
Sulík chce vytvoriť koalíciu šiestich strán: Vrátane SNS a Most-Híd, dnes bude rokovať s Bugárom a Lipšicom

BRATISLAVA – Predseda SaS Richard Sulík chce vytvoriť vládu s pravicovými stranami OĽaNO, SNS, Sme rodina – Boris Kollár, Most-Híd a Sieť. Predsedov týchto piatich strán už Sulík oslovil a dnes a v stredu sa s nimi chce neformálne stretnúť a rozprávať sa o programových a personálnych otázkach.

slovakia

left justify in out

Sulík vyslovil presvedčenie, že môže vzniknúť vláda, ktorá bude bojovať proti korupcii, vytvorí podmienky na spravodlivé potrestanie tých, čo rozkrádali krajinu a zasadí sa o zmeny v ekonomike, ktoré zvýšia zamestnanosť.


„Vieme vytvoriť stabilnú koalíciu s 87 mandátmi,“ povedal dnes Sulík novinárom. Líder liberálov verí, že pravicové strany dokážu nájsť rozumný kompromis pri napĺňaní cieľov zlepšenia pomerov v krajine. Sulík si uvedomuje, že SNS a Most-Híd majú odlišné pohľady na rôzne veci, ak však majú vôľu riadiť Slovensko zodpovedným a slušným spôsobom, mohli by sa dokázať dohodnúť. „Máme snahu zostaviť poctivú, zodpovednú, slušnú vládu,“ konštatoval Sulík.


Predseda SaS rešpektuje, že prezident Andrej Kiska poverí zostavením vlády predsedu Smeru-SD Roberta Fica, nijako to nespochybňuje a ak Fico zostaví kabinet, Sulík to bude rešpektovať.
 

„Predčasné voľby odmietame, považujeme to za aroganciu voči voličovi,“ poznamenal. Volič podľa jeho slov rozhodol, je povinnosťou strán rokovať. „Sme pripravení hľadať prieniky, hľadať to, čo nás spája, sme pripravení na kompromisy,“ dodal Sulík. Predseda SaS je pripravený robiť mediátora medzi SNS a Mostom-Híd, ak to bude treba.


Výsledky volieb, v ktorých SaS získala 315-tisíc hlasov, považuje Sulík za historický úspech a druhú šancu pre stranu. „Definitívne sme ukázali, že nie sme stranou na jedno použitie. Volič nám odpustil a uveril, že sme ako strana dozreli, že naše úmysly sú čisté a pevné. Uvedomujeme si, že tretia šanca nebude,“ uviedol. Sulík urobí všetko pre to, aby voličov SaS a aj všetkých voličov pravice nesklamal.

 

Podľa Sulíka treba zabudnúť na hriechy minulosti a sústrediť sa na konštruktívnu spoluprácu. Sulík rovnako potvrdil, že prípadná široká koalícia pravicových strán bude Slovensko dôstojne zastupovať v Európskej únii. „Veľmi si želám, aby sa nám na Slovensku podarilo zostaviť vládu bez oligarchov, bez extrémistov, vládu, ktorá urobí život na Slovensku lepším,“ podotkol. Sulík rovnako zdôraznil, že SaS nie je stranou jedného človeka, ale silným a úspešným tímom.

 

Na rokovanie so SaS do Liberálneho domu dnes prídu Bugár aj Lipšic

Líder SaS Richard Sulík dnes začína neformálne rozhovory s predsedami niektorých zvolených parlamentných strán. Povedal to novinárom s tým, že o 14. hodine privíta v Liberálnom dome šéfa Mosta-Híd Bélu Bugára a o 15. hodine Daniela Lipšica (OĽaNO-NOVA).

 

"Ak to klapne, rád by som sa ešte stretol s Andrejom Dankom (SNS) a Radoslavom Procházkom (#Sieť). Samozrejme, aj s pánom Borisom Kollárom (Sme rodina), s ktorým som ale už v pondelok (7.3.) hovoril. Platí však, že všetky tieto stretnutia sú neformálne, lebo poverenie dostane od prezidenta SR Andreja Kisku Robert Fico (Smer-SD) a on bude mať oprávnenie a poverenie skladať vládu," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona