Sulík: Vylúčil spoločnú vládu so stranami Smer-SD a ĽSNS

NETKY.SK • 18 December 2016, 14:23 • 2 min
Sulík: Vylúčil spoločnú vládu so stranami Smer-SD a ĽSNS

BRATISLAVA - Pre stranu SaS neprichádza do úvahy spoločné vládnutie so stranami Smer-SD a ĽSNS, avšak so všetkými ostatnými stranami áno. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedol poslanec Európskeho parlamentu a predseda strany SaS Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

„Ja som viackrát v posledných týždňoch povedal, že pre nás v podstate Smer a strana pána Kotlebu neprichádzajú do úvahy a všetky ostatné strany áno, to platí naďalej. Tiež si nemôžeme príliš vyberať, lebo ten počet možných partnerov je obmedzený, a keď chceme vládnuť, tak jednoducho musíme robiť určité kompromisy, a to sme pripravení spraviť,“ povedal Sulík.

 

Doplnil, že on nemá žiadne osobné animozity voči nikomu a vie komunikovať so všetkými ľuďmi. „My zas nemusíme tam byť najväčší 'kamoši' a nemusíme sa tam 'bratať' od rána do večera,“ doplnil.

 

SaS sa podľa neho v opozícii pripravuje na obdobie, keď bude vládnuť. „My sme pred dvoma mesiacmi predstavili našu víziu, volá sa to Vízia SaS do roku 2024, takže, ak povedzme v roku 2020 budú najbližšie voľby, SaS by mala byť súčasťou vlády, tak tu sa môže volič dočítať, čo sú naše priority,“ uviedol.

 

Podľa jeho slov je pomerne veľkou chybou predstavovať si na základe dnešných preferencií nejaké zloženie budúcich koalícií. V tejto súvislosti pripomenul volebné prieskumy pred poslednými voľbami do Národnej rady SR, pričom reálny volebný výsledok bol odlišný.

 

Na margo osobných cieľov v roku 2017 spomenul dva okruhy. „Čakajú nás v novembri voľby do Vyšších územných celkov, ja vediem kampaň, budeme mať troch kandidátov a druhá vec, budem viesť zdravotnícky tím. V januári chceme predstaviť zdravotnícky tím a koncom roka chceme predstaviť zdravotnícku reformu. Toto sú také dve veci, ktorým sa ja idem naplno venovať,“ uzavrel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona