Sulík: Všetko naše úsilie smeruje k účasti v budúcej vláde

NETKY.SK • 12 November 2016, 15:54 • 2 min
Sulík: Všetko naše úsilie smeruje k účasti v budúcej vláde

MODRA - Všetko úsilie predstaviteľov SaS smeruje k tomu, aby boli liberáli po najbližších parlamentných voľbách súčasťou novej vlády. Na dnešnom brífingu po programovej konferencii SaS to vyhlásil predseda strany Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

"Je to náš hlavný cieľ. Podstata existencie politickej strany je vládnuť, meniť pravidlá a zlepšovať život ľudí. Toto budeme robiť. Máme riešenia, vypracované reformy a vieme úplne presne, ako zlepšiť život na Slovensku," deklaroval Sulík s tým, že aj dnešná programová konferencia potvrdila, že SaS je hodnotovo ukotvená strana a má jasno v tom, čo a ako chce robiť. "Potrpíme si na to, že sme strana odborníkov," uviedol.

 

Podľa Sulíka SaS nesúhlasí s tvrdeniami, že programy politických strán aj tak nikto nečíta. "Naopak, volič musí presne vedieť, čo môže od koho očakávať. Samozrejme dôležitú rolu hrajú aj ďalšie veci, ako schopnosť držať slovo a napĺňať predvolebné sľuby. V tomto nemusíme už nič dokazovať," uistil.

 

Napriek tomu, že oficiálne budú parlamentné voľby až o tri roky, podľa Sulíka môžu byť aj skôr. "Chceme byť pripravení, aby sme neboli prekvapení," konštatoval.

 

Predstavitelia SaS si na konferencii vypočuli od svojich hostí aj kritické názory. Napríklad novinár Štefan Hríb liberálom vytkol, že sú málo empatickí, málo štátnickí a málo tolerantní k iným názorom. "Tľapkať sa po pleciach môžme pri iných príležitostiach. Pri Štefanovi Hríbovi som vedel, že nám niečo také povie, ale o to ide. Chceme nájsť najlepšie riešenia, preto som rád za kritické slová," priznal Sulík.

 

Odmietol však tvrdenia, že poslanec Martin Poliačik, s ktorým majú diametrálne odlišné názory na prijímanie utečencov, bol odvolaním z postu tímlídra pre školstvo odstavený na druhú koľaj. "Snažím sa garantovať, aby Poliačik mohol v rámci SaS svoje názory zverejňovať. Došlo len k výmene tímlídra, tých meníme často, nie je to žiadna novina. Napríklad Peter Osuský už nebude tímlíder pre zdravotníctvo. Je to pomerne bežná vec. Ide o to zostaviť čím lepší a kvalitnejší tím," vysvetlil.

 

Sulík potvrdil, že v rámci SaS boli odjakživa rozdielne názory. "Je to dobré, majme ich. Tak je šanca, že nakoniec nájdeme ten najviac správny názor. Áno, v SaS sú rozdielne názory, je to dobré a ja to podporujem," podčiarkol.

 

Šéf SaS zopakoval, že už začiatkom roka predstaví tím na prípravu komplexnej reformy zdravotníctva. V prvej fáze ho povedie on a časom by sa mal vykryštalizovať vhodný líder. Reformu chce SaS uviesť do praxe, ak bude súčasťou budúcej vlády. Sulík zatiaľ menovať nechcel, ale avizoval, že do tímu osloví aj šéfa Health Policy Institute Tomáša Szalaya. Na otázku, prečo chce strana riešiť zdravotníctvo až teraz, odvetil, že až teraz na to dozrel čas.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona