Sulík tankoval v Rakúsku naftu za 1,05/l: Dá písomný podnet na PMÚ, kvôli cenám na Slovensku

NETKY.SK • 12 Január 2015, 12:35 • 2 min
Sulík tankoval v Rakúsku naftu za 1,05/l: Dá písomný podnet na PMÚ, kvôli cenám na Slovensku

BRATISLAVA – Ceny ropy naďalej klesajú, avšak ceny pohonných hmôt na Slovensku neklesajú zarovno s nimi. Europoslanec Richard Sulík kritizuje ceny nafty na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Sulík na svojom facebooku zverejnil blok z rakúskej čerpacej stanice, kde tankoval naftu v cene 1,058€/liter. Priemerné ceny nafty na Slovensku sú okolo 1,2 €/l. Predseda SaS chce podať písomný podnet na Protimonopolný úrad.

 

„Vyzývam Protimonopolný úrad, aby sa zobudil zo zimného spánku a prešetril, či v prípade pohonných hmôt nedochádza ku kartelovým dohodám. Písomný podnet na prešetrenie podám v pondelok,“ napísal na Facebooku Sulík a dodal: „Konkrétny príklad z dnešného dňa: Liter nafty vo Viedni za 1,058 € vrátane DPH. Pritom DPH v Rakúsku je 20% tak ako u nás a spotrebná daň je u nás 0,3864 € na liter a v Rakúsku 0,4250 €. O cenách nafty na Slovensku sa radšej zmieňovať nebudem.“

 

 

 

 

 

Ceny ropy pokračujú v poklese, americká WTI sa obchoduje pod 47,50 USD

Ceny ropy aj na začiatku nového týždňa pokračujú v poklese. Americká WTI sa obchoduje už pod úrovňou 47,50 USD (40,21 eura) za barel. Banka Goldman Sachs Group znížila svoju prognózu cien čierneho zlata a Venezuela vyzvala Organizáciu krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) na spoluprácu, ktorá by viedla k oživeniu cien.

 

Ceny čierneho zlata sa od leta 2014 prepadli o vyše polovicu. Pod tlak ich dostáva nadmerná ponuka na trhu. OPEC zatiaľ odmieta obmedziť produkciu, čo by mohlo pomôcť k oživeniu cien, a snaží sa chrániť svoje trhové podiely. Niektorí experti počítajú so zotavovaním cien ropy až v druhej polovici roka, keď sa dopyt po čiernom zlate zo sezónnych dôvodov opäť zvýši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies