Sulík: Symbolika povstania v súčasnosti narastá

NETKY.SK • 29 August 2015, 12:28 • 2 min
Sulík: Symbolika povstania v súčasnosti narastá

BRATISLAVA - Symbolika Slovenského národného povstania (SNP) dnes, keď sa do Európy pokúšajú dostať tisíce ľudí, ktorých postihla vojna a zlé životné podmienky, narastá na význame.

slovakia

left justify in out

Uviedol to predseda SaS Richard Sulík pri príležitostí dnešného výročia SNP. „Povstaním Slováci odmietli pokračovať v genocíde Židov a dávať legitimitu totalitnému režimu existujúcemu z vôle nacistického Nemecka. Úctyhodný ozbrojený protest národa, ktorý sa dokázal zjednotiť a postaviť proti presile, mal svoje korene v humanizme a bol poháňaný aj tým, čomu hovoríme zápas o ľudskú dôstojnosť,“ uviedol vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.


Podľa jeho slov je situácia okolo utečeneckej krízy veľmi zložitá a rozporuplná, no pri jej riešení nesmieme stratiť ľudskú dôstojnosť, nadhľad a zdravý úsudok. „Práve vďaka Slovenskému národnému povstaniu sa naša krajina dostala nielen na stranu víťazov, ale táto udalosť mala aj blahodarný účinok na svedomie národa, zaťažené židovskými dekrétmi, holokaustom, arizáciou, kolaboráciou s nacistami,“ uviedol Sulík.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona