Sulík: Strana Smer robí všetko pre to, aby nemusela prijímať úsporné opatrenia

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 15:27 • 2 min
Sulík: Strana Smer robí všetko pre to, aby nemusela prijímať úsporné opatrenia

BRATISLAVA - Strana Smer-SD robí všetko pre to, aby nemusela prijímať úsporné opatrenia a reformy na výdavkovej strane verejného rozpočtu.

slovakia

left justify in out

Dôkazom toho je nezníženie sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) z 20 % na 19 %. Tvrdí to opozičná strana Sloboda a solidarita (SaS).
      

"Smer sa chytá akéhokoľvek argumentu, aby nemusel robiť úsporné opatrenia a reformy na výdavkovej strane verejného rozpočtu a mohol pokračovať napríklad v takých nepríčetných dobrodružstvách, akými sú sľubované vlaky zadarmo pre študentov a penzistov," uviedol v správe pre médiá predseda SaS Richard Sulík.
      

SaS upozorňuje na to, že práve strana Roberta Fica si na požiadavke znižovania DPH dlhodobo budovala imidž sociálne cítiaceho hnutia. Preto SaS neprijíma argument vládnych poslancov, že zníženie sadzby by sa nepremietlo do zníženia cien tovarov a služieb, ale mali by z neho úžitok len obchodníci. Sulík s týmto tvrdením nesúhlasí. "V regulovaných cenách energií, ktoré tvoria podstatnú časť výdavkov domácností, najmä tých nízkopríjmových, by sa mal pokles sadzby premietnuť. Rovnako aj v sektoroch a lokalitách, kde funguje tvrdá konkurencia," dodal Sulík.
      

Ponechanie sadzby DPH na úrovni 20 % kritizuje aj opozičná strana Most-Híd. "Smer kritizoval vládu Ivety Radičovej, keď dočasne zvýšila o jeden percentuálny bod sadzbu DPH s tým, že to ľuďom prinesie zdražovanie. Teraz robí to isté. Z dočasného zvýšenia DPH dnes Fico urobil trvalé len preto, lebo si potrebuje kupovať konkrétne voličské skupiny," uviedla strana v stanovisku pre médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies