Sulík: SPP chce nakúpiť štvornásobne predražené PR služby za 450-tisív eur

NETKY.SK • 14 November 2014, 14:21 • 2 min
Sulík: SPP chce nakúpiť štvornásobne predražené PR služby za 450-tisív eur

BRATISLAVA - Slovenský plynárenský priemysel (SPP) si chce obstarať PR služby za 450.000 eur na dva roky, čo je podľa opozičnej strany SaS štvornásobne predražené oproti štandardným podmienkam na trhu. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to vyhlásili predstavitelia strany.

slovakia

left justify in out

Pripomenuli zároveň, že matka SPP je za posledné roky v strate približne70 miliónov eur. "Stratová spoločnosť SPP nemá čo kupovať akési PR služby za pol milióna eur. Nech dodávajú plyn a nehrajú sa tu na PR machrov," zdôraznil šéf liberálov Richard Sulík. Vyzval preto premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby osobne zakročil, nech SPP už vyhlásenú súťaž zastaví.
     

Na základe rešerše, ktorú si strana urobila, je takáto súťaž v porovnaní so štandardnými trhovými podmienkami štvornásobne predražená. Prípadne by PR služby v takejto výške mohli podľa liberálov teoreticky zodpovedať aktivitám pre celú SPP skupinu. V tom prípade sa však SaS pýta, prečo by sa mali aktivity spoločností, ktoré sú v 49-% vlastníctve Energetického a průmyslového holdingu, financovať z daní občanov. Podľa Sulíka tak ide o ďalší prípad rozkrádania.
     

Spoločnosť SPP však tvrdí, že jej investície do komunikácie sú porovnateľné s konkurenciou. "Nie sme monopol, podnikáme v silne konkurenčnom prostredí s 23 ďalšími firmami. Návratnosť našej investície do PR je 14 mesiacov," zdôraznil hovorca firmy Ondrej Šebesta.
     

Komunikácia firme podľa jeho slov prináša 20.000 odberateľov plynu z domácností, tiež 1000 zákazníkov - podnikateľov či 45.000 nových odberateľov elektriny. "PR aktivitami budujeme dôveru," doplnil Šebesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies