Sulík: SaS nebude mať kandidáta na predsedu BSK

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 15:29 • 2 min
Sulík: SaS nebude mať kandidáta na predsedu BSK

BRATISLAVA - Strana SaS nebude mať kandidáta na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii šéf liberálov Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

Jozef Kollár, s ktorým dnes Sulík rokoval o možnom prieniku ich názorov, povedal, že stratégia pre jesenné regionálne voľby je schválená. Nevylúčil však, že môže prísť k istým zmenám. Tie by súviseli s jeho odchodom zo strany. Naďalej ho zvažuje, keďže ako tvrdí, medzi jeho a Sulíkovými názormi nie je možný prienik.

V súvislosti s SaS sa pre jesenné voľby do vyšších územných celkov spomínal Daniel Krajcer. Ten tiež nedávno pripustil, že zvažuje odchod z SaS.

Liberáli rokujú o spoločnom postupe v BSK so stranami Ľudovej platformy. Predbežná dohoda pravice počíta s tým, že o kreslo šéfa kraja zabojuje opäť Pavol Frešo (SDKÚ-DS). Definitívna dohoda viazne na návrhu počtov poslancov. Ak sa strany nedohodnú, môžu sa objaviť aj iní kandidáti pravice ako Frešo.

Kandidatúru v kraji oznámila už europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová, ktorú navrhol vládny Smer-SD. Záujem zabojovať o funkciu predsedu BSK nevylučuje ani nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona