Sulík sa rozhodol ukončiť mlčanie. Vyjadrenia premiéra považuje za ohováranie

NETKY.SK • 14 Január 2021, 19:52 • 2 min
Sulík sa rozhodol ukončiť mlčanie. Vyjadrenia premiéra považuje za ohováranie

BRATISLAVA - Minister hospodárstva Richard Sulík má podporu členov republikovej rady. SaS zároveň vyzvala predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO), aby rešpektoval dohodu v koalícii o tom, že sa partneri nebudú verejne kritizovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako sa na dnešnej tlačovej besede povedal Richard Sulík, útoky na jeho osobu zo strany predsedu vlády Igora Matoviča ho trochu prekvapili. Ako zdôraznil, dlhodobo znáša urážky zo strany premiéra bez toho, aby sa k nim nejakým spôsobom vyjadroval.

 

Názov Matovičovho grafu hovoril "za všetko"

„Dôvodom môjho mlčania bolo, že Slovensko sa v tejto pohnutej dobe nemusí pozerať na dvoch hádajúcich sa koaličných partnerov. Preto som doteraz nereagoval na osobné invektívy či osobné útoky, avšak situácia na natoľko vyhrotila, že ďalšie mlčanie považujeme za kontraproduktívne,“ povedal v úvode tlačovej besedy Sulík.  

 

Dodal, že na jednej strane chápe, že sa premiér ocitol pod tlakom, ale to čo šíri v posledných dňoch“čisté nepravdy“, čím Sulík narážal na Matovičom odprezentovaný graf z pondelka.

 

 

Ten mal znázorniť počet zbytočných obetí, ktorým sme sa mohli vyhnúť, keby Sulík zabezpečil nákup antigénových testov pre celoplošné testovanie pred vianočnými sviatkami.  

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ: Matovič sa obul do odborníkov! Očkovanie nie je podľa neho jediná možnosť

 

SaS nerozbije koalíciu

Sulík tiež povedal, že SaS neplánuje rozbíjať súčasnú koalíciu. Za lož označil vyjadrenia Igora Matoviča, ktorý tvrdil, že mu Sulík posielal rôzne odkazy, ktoré by naznačovali ich odchod z vlády.

 

Predseda liberálov tiež zdôraznil, že aj keby SaS z vlády odišla, koalícia by mala stále väčšinu kresiel v parlamente a mohla vládnuť ďalej.

 

Minister hospodárstva tiež odmieta zodpovednosť za nákup nekvalitných antigénových testov Rapigen, ktoré ako uviedol Matovič sú naničnetestoval by nimi ani psa.

 

 

Prečítajte si viac: Situácia na Slovensku je kritická! Vláda uvažuje o ďalšom celoplošnom testovaní

 

Sulík odmieta zodpovednosť za nákup nekvalitných ag

Prízvukoval, že tento nákup ešte pred prvým celoplošným testovaním na jeseň riadil samotný premiér, pričom mu ho odsúhlasila aj komisia, ktorú tvorili zástupcovia z ministerstva zdravotníctva a Štátneho ústavu na kontrolu liečiv.

 

„Toto považujem za podlé ohováranie, aby premiér verejne tvrdil, že som kúpil zlé testy,“ skonštatoval Sulík. Zároveň sa vyjadril k údajne nesplnenej úlohe, ktorú dostalo na koaličnej rade o nákupe miliónov kusov ag pre účely masívneho testovania pred vianočnými sviatkami.

 

Opätovne tak vysvetlil, že ministerstvo mu dalo chybné zadanie, čo žiaľ oddialilo tento nákup. „Testov bolo vždy dostatok a aj je dostatok,“ prízvukoval Sulík.

 

Prečítajte si tiež: Koaličné strany nesúhlasia s celoplošným testovaním! Neprebehlo ani rokovanie

 

Liberáli odmietajú zodpovednosť za 4300 obetí koronavírusu

Minister hospodárstva rázne odmietol zodpovednosť za 4300 obetí koronavírusu, pričom takéto vyjadrenia považuje už skutočne za prekročenie všetkých únosných medzí.

 

„Myslím, že sa to už dotýka trestno-právnej roviny a napĺňa skutok ohovárania,“ okomentoval vystúpenie Igora Matoviča začiatkom týždňa.

 

Podľa neho sa v odprezentovanom grafe nenachádzali relevantné dáta, pričom bol postavený na dohadoch. Dodal, že ani nevie kto ho pripravoval. Zároveň vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým.

 

Tiež podotkol, že už počas leta presadzoval prísne pravidlá na hraniciach pri vstupe do krajiny. „Bohužiaľ tieto moje návrhy boli odmietnuté, pričom sme videli premiéra na svadbe bez rúška, čo bol veľmi nešťastný signál,“ pripomenul Sulík.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ: Podľa Sulíka vzniklo nedorozumenie, s celoplošným testovaním súhlasí

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies