Sulík sa neobáva, že by SaS nesplnila podmienku väčšieho počtu členov

NETKY.SK • 19 Marec 2017, 12:24 • 2 min
Sulík sa neobáva, že by SaS nesplnila podmienku väčšieho počtu členov

BRATISLAVA - Šéf liberálov Richard Sulík nemá obavy, že by SaS nesplnila prípadné prísnejšie podmienky pre politické strany. Tie avizoval predseda parlamentu Andrej Danko (SNS), ktorý by chcel, aby strany kandidujúce v parlamentných voľbách mali minimálne 500 členov. SaS ich má v súčasnosti 170.

slovakia

left justify in out

Sulík v dnešnej relácii televízie TA3 V Politike poukázal, že liberáli majú 5600 priateľov slobody, ktorí by v iných stranách boli normálnymi členmi. Zároveň, že ich 170 členov je aj delegátmi a môžu hlasovať na kongrese. "Čiže ja nemám najmenšie obavy... Ak by to muselo byť, zdvihneme počet našich členov " skonštatoval. Podotkol, že aj keď majú národniari tisíce členov, nevedeli nominovať straníckeho ministra ani štátneho tajomníka.

 

SaS na sobotnom (18. 3.) kongrese ohlásila návrat k okresným a krajským štruktúram. Sulík si od toho sľubuje, že liberáli budú mať "tykadlá" vo všetkých regiónoch. Funkciu okresných predsedov považuje za dôležitú, má fungovať ako kontakt pre priaznivcov strany v regióne.

 

Sulík v TA3 hovoril aj zrušení tzv. Mečiarovych amnestií. Či SaS podporí vládny návrh na ich zrušenie nepovedal, avizoval však, že odmieta skrátené legislatívne konanie, ktoré navrhol vládny kabinet. Nepáči sa mu ani, že by mal o téme rozhodovať Ústavný súd SR. Poslanci by podľa neho mali rozhodnúť sami. Sulík má snahu, aby opozícia postupovala pri tejto téme spoločne. Chce hľadať riešenie, ktoré povedie k cieľu. "Naša snaha je úprimná," poznamenal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies