Sulík: Rozhodnutie zostať v Bruseli bolo správne

NETKY.SK • 26 August 2016, 09:53 • 2 min
Sulík: Rozhodnutie zostať v Bruseli bolo správne

BRATISLAVA – Rozhodnutie zostať europoslancom bolo podľa predsedu SaS Richarda Sulíka správne a to aj napriek tomu, že ho niektorí obviňujú z úteku do Bruselu. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, už pred voľbami povedal, že ak SaS bude vo vláde, v Bruseli končí.

slovakia

left justify in out

„Pred voľbami som jasne povedal, že ak vo vláde nebudeme, zostávam v Bruseli. Je to výborná pozícia pre predsedu,“ vyhlásil. Zároveň pripomenul, že aj Marine Le Penová je predsedníčkou veľkej strany a je v europarlamente. Rovnako aj Nigel Farage.

 

Podľa Sulíka len u nás si ľudia myslia, že predseda strany nemôže pôsobiť v Európskom parlamente. „Aj z tejto pozície sa však dá veľa urobiť,“ konštatoval. Zároveň však priznal, že Lucia Nicholsonová ako jeho náhradníčka chcela zostať v NR SR a nechcela ísť do Bruselu. „Ak by sa nestala europoslankyňou, ďalším náhradníkom by bol Ján Oravec, ktorý je ekonóm, ale nie je člen strany, ani sa politicky neangažuje. Teda by sme prišli o politický rozmer mandátu europoslanca,“ dodal Sulík.

 

Tento týždeň kritizoval Sulíka za to, že zostal v Európskom parlamente, predseda NR SR Andrej Danko. Uviedol, že Sulík ako predseda strany si užíva život v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies